Eerste week in Istanbul

Zo lieve cosmogirls, mijn eerste weekje Istanbul zit erop. Een week vol indrukken, veel hectiek, nieuwe gezichten en verwennerijtjes.

Ik merk al meteen veel van de andere cultuur in Istanbul. De tijd van Ramadan is on. Er worden werkdagen van minimaal 10 uur gemaakt en voor de mannen ben je hier een angel en een bezienswaardigheid. Al met al een stad waar ik best aan moest wennen. Maar ik kan zeggen dat het na negen dagen een heeeel klein beetje gelukt is om me ingeburgerd te voelen in mijn Turkse buurtje. Yes!

Terwijl vrienden uit Nederland me lekker maken met Tour de France-praatjes, schrijf ik vanuit het geweldige koffiezaakje Caylak Cafe bij mij om de hoek mijn avonturen op. Voor jullie natuurlijk :-).


Bloggen voor CosmoGIRL!

Zo begon het avontuur
Samen met mijn moeder vloog ik op zondag naar het idyllische Istanbul. Onze reis was een grote grap. Een grote grap ja.. 

Mijn vader en zus zwaaiden ons uit, we checkten rustig in en genoten van ons laatste Nederlandse kopske koffie. Ik liep nietsvermoedend met mijn mam naar haar gate, omdat ik een latere vlucht had. We waren wat aan de late kant, dus in een drafje kwamen we daar aangehuppeld.

'Sorry, maar dit is D1 en niet G1. Ik weet niet of je het nog redt, want G1 is hélemaal aan de andere kant van Schiphol'. Nooooo! Even schoten alle mogelijke doemscenario’s door mijn hoofd. In een flinke sprint, Usain Bolt was er niets bij, renden we heel Schiphol door.

We kwamen bezweet aan bij de gate die al bijna gesloten was. En als aller-aller-allerlaatste van de passagiers glipte mijn moeder het vliegtuig in.? Man, man… Wat een avontuur aan het begin van een nog veel groter avontuur. 
 

Here we go! Op naar Istanbul

Hotspots
Ik heb mijn eigen appartementje. Ieniemienie, maar heel relaxed. Ook fijn: ik heb nu nog genoeg tijd om mijn buurtje te verkennen. Het is namelijk nog rustig qua opdrachten, omdat
het editorial seizoen hier nu pas begint.

Een aantal van de door mij ontdekte pareltjes:

 

Caylak Café is mijn favo cafeetje om de hoek
 

Brew Lab voor de lekkerste koffietjes www.coffeebrewlab.com/

Casting
Modellenwerk in Istanbul is compleet anders dan in andere grote modesteden. Ik heb nul last van blaren op mijn voeten, omdat ik samen met andere modellen met busjes bij de castings wordt gedropt. Ideaal. Omdat Istanbul zo gigantisch is, zijn de afstanden echt niet te lopen.

Met een portfolio of iPad in de hand, en een paar high heels ben je klaar voor de casting. Soms gebeurt er niet meer dan alleen handjes schudden, portfolio doorbladeren en klaar is Kees. Als je geluk hebt, mag je iets passen. Dan vindt de klant je leuk.

Deze week heb ik voor de magazines ELLE, L’Officiel, Harper’s Bazaar, Marie Claire en wat kledingmerken een casting gehad. Ik had een toffe callback. De klant wilde me graag nog een keer zien. Uiteindelijk hebben ze mij toch niet geboekt, omdat ze vonden 'dat ik te dik haar heb'?!

Tja, niet ie-de-reen is fan van mijn huge hair ;-).
 

Casting ELLE: check

De komende weken ga ik me vermaken met castings, jobs, koffie drinken, bloggen voor jullie, nog meer koffie drinken, meer pareltjes ontdekken en chillen met Nederlandse modellen die hier ook zijn.

Na een weekje is mijn moeder helaas weer naar Nederland gegaan. Ik zou willen dat het avontuur samen met haar nog langer kon duren, want het was een geweldige tijd samen. We zijn echt maatjes.

Afscheidsdiner met mamalief bij Symbol Cafe, www.symbolcafe.com

Nou hup: go on and have adventure yourself. Dat ga ik namelijk ook doen.

Tot volgende week

Toedeloe,
x Esmé

PS: Is het me al gelukt jullie naar Istanbul te lokken?!