Esmee showt hoe jij je eigen bangle maakt

Hoi Cosmogirls!

Jullie kennen me misschien van mijn Streetstyle blogs, maar vanaf nu ga ik mijn blogs over een andere boeg gooien! Iedere twee weken schrijf ik nu een DIY- (do it yourself) Blog! Ik hou van makkelijk en snel, dus hier zal ik ook mijn blogs op aanpassen! Vandaag mijn eerste, namelijk “Plumber Bangles”.

Benodigdheden: (Nep)leer in een kleur naar keuze, loodgieter ringen, deze kun je kopen bij de bouwmarkt, ze hebben allerlei soorten en maten dus leef je uit! Kleine ringetjes en slotjes.

Gereedschap: Een gewone schaar of stofschaar (Met een stofschaar gaat het beter!) om het leer te knippen, tangetjes om de ringetjes mee te buigen, naald en draad.

Stap 1: Knip een strook uit, zorg dat deze losjes om de pols valt, niet te los, maar ook zeker niet te strak (bij te strak gaan de ringen “opstaan” omdat het leren bandjes trak trekt)

Stap 2: Schuif de hoeveelheid gewenste ringen om het bandje, gebruik zoveel je wilt, ik heb er drie gebruikt, maar het hele bandje vol staat ook leuk! Zorg dat het bandje mooi omkruld binnen in de ringen.

Stap 3: Naai de uiteinden aan elkaar zodat ze kleiner worden, dit zorgt ervoor dat het bandje mooier omkruld en dat je er een ringetje omheen kan schuiven om het einde af te dekken.

Stap 4: Maak twee ringetjes aan elkaar, en schuif deze tussen het genaaide stuk aan het eind van het bandje door en knijp deze dicht zodat het ringetje vast zit aan het bandje, schuif er daarna een ring (het mooiste is een kleinere dan de ringen die je gebruikt hebt voor de rest van de armband) overheen, zodat het mooi afgedekt is.

Stap 4.2: Aan de andere kant doe je hetzelfde, maar dan met een ringetje en een slotje, zodat je de armband dicht kunt maken en makkelijk af kan doen. Je kunt ook het leer aan elkaar naaien, scheelt werk, maar dan heb je kans dat het bandje te groot word en van je pols afvalt! (en dan is de afwerking minder mooi)

Stap 5: Maak aan beide uiteinden de ringen vast met naald en draad, je krijgt de ring vast op z’n plek door hem “mee” te naaien, dit is de binnenkant van de armband dus zie je niets van als je deze omhebt.

Eindresultaat: Een unieke armband zelf gemaakt!

Heel veel plezier met deze DIY!

Groetjes van Esmee.