We kennen ze allemaal, de dagen dat we helemaal opgemaakt en aangekleed op de fiets stappen, zeker weten het weerbericht nog gecheckt hebben (het wordt zonnig, met hier en daar wat wolkjes, heus!) en dan tóch een enorme plensbui op ons hoofd krijgen halverwege de weg naar school…

Daar gaat je perfect gestylede haar, je mooie outfit verwaterd, en je mascara hangt onderaan je kin! Drama! Zelfs in de zomer is het Nederlandse weer onvoorspelbaar en Piet Paulusma vertrouwen we ook voor geen meter meer!

Na lang gedacht te hebben dat wij Dutchies het enige volkje zijn die door weer en wind, regen of zon, én met 15 cm naaldhakken toch op ons oude vertrouwde fietsje stappen om op plaats bestemming te komen, kwam ik bikefancy.blogspot.com tegen. Een streetstyle blog over stylish fietsers in Chicago. En ik kan je vertellen, na zelf in Chicago geweest te zijn, lijkt me dat ab-so-luut geen pretje! Ze noemen het echt niet voor niets The Windy City! Je waait er lopend al je hemd uit! En koud dat het daar kan zijn, dat gaat echt door de dikste jas heen.

Alhoewel ik nog geen naaldhakken heb gespot bij de Chicago bikers, vind ik het toch wel noemenswaardig want in Amerika is de fiets helemaal geen nummer 1 transportmiddel, vrijwel alles gaat daar met de auto. (gelijk hebben ze, de afstanden zijn veeele malen groter en het landschap is lang zo plat niet als in Nederland! O, en had ik al gezegd dat er vaak de hele winter sneeuw ligt tot je kniën?)

Dus als je in het vervolg baalt van de plensbui onderweg naar school, bedenk dan dat je ook op je fietsje door Chicago had kunnen fietsen!

xoxo Esmee.