Roos laat je zien hoe je de de hotste fashion accessoires zelf maakt!

Zonnebrillen, fannybags, grote strandtassen en hoge sleehakken. Dat zijn wel zo´n beetje de must-haves voor dit voorjaar. Maar als je echt iets anders wilt dan de rest kun je net zo goed zelf een gaaf accessoire maken voor het voorjaar! Hier is de top 5 met leukste DIY’s.

1. De clutch. Zelf een clutch maken net zo mooi als ze in de winkel zijn lijkt misschien onmogelijk maar het valt erg mee! Met de tutorial van fashionblogger Andy heb je binnen een uurtje je zelfgemaakte clutch. Ik heb hem zelf ook gemaakt maar heb de sommige stapjes omgedraaid. Zoals met het naaien, ik naaide eerst allebei de zijden en daarna pas de rits.
Ritsen naaien is nogal ingewikkeld dus het zou handig zijn als je een ervaren naaier/naaister in je omgeving hebt.

Klik hier voor het resultaat van mijn clutch: http://www.laceismybestfriend.blogspot.com

De DIY: http://www.stylescrapbook.com/2011/03/diy-yellow-clutch.html#more
En hier heb je ook een leuk idee om je clutch nog verder op te pimpen, geïnspireerd op D&G.
http://www.cutoutandkeep.net/projects/dg-inspired-music-clutch

2. Een schattige jumpsuit. Met deze tutorial maak je van een mannenblouse een leuke jumpsuit.
Hij is wel in het engels maar hij is zeker goed te volgen.

De DIY: http://www.chic-steals.com/2010/09/diy-mens-shirt-jumpsuit-romper.html

3. Pissing everywhere is not very Chanel. Een simpele katoenen tas met een hele leuke tekst erop. Je kunt natuurlijk allerlei verschillende quotes erop schrijven. Het is simpel maar wel heel erg leuk. En het enige wat je ervoor nodig hebt is een lichte tote bag en een textielstift.

De DIY: http://www.cutoutandkeep.net/projects/printed-cloth-bag

4. Paspoort hoesje. Ga je deze zomer ver op vakantie? Dan mag je paspoort wel een beetje opgepimpt worden. Je kunt ook een paar hoesjes maken voor als je snel verveeld raakt. Ijsjes, lippenstift, jurkjes of zonnetjes, het kan allemaal zolang het maar een beetje makkelijk te knippen is.

De DIY: http://www.cutoutandkeep.net/projects/felt-passport-cover

5. Sunglasses à la Sonya Rykiel. Het Sonya Rykiel modehuis viert haar 40ste verjaardag en doet dat met een paar geweldige items. Zo ook de limited-edition Pearl Sunglasses. Ze kosten nog net geen 1000 dollar en zelfs met die prijs zijn ze bijna allemaal al verkocht. Maar je kunt hem ook heel makkelijk zelf namaken. Met een rond montuur zonnebril, parels en een lijmpistool.

De DIY: http://www.doedeereblogazine.com/articles/diy-pearl-sunglasses-a-la-sonia-rykiel

Liefs,
Roos.

Bron Afbeelding