Wat is mode nou eigenlijk? Mode is meer dan dat leuke jurkje of die gave laarzen.

Stel je mode eens voor als een figuur. Hoe zou ‘het’ heten? Misschien Floor, Isabella, of misschien wel de naam van je vriendje. Maar de belangrijkste vraag, hoe zou ‘het’ eruit zien? Als kleding, als persoon of als paspop?

Misschien zie je wel helemaal niks en is het een vleugje parfum of een beweging. Nu denk je misschien bij jezelf dat het helemaal niet kan, de persoonlijking van het woordje ‘mode’. Want hoe kan mode nou een vleugje parfum zijn?

In mijn zicht is mode niet dat ene jurkje dat iedereen draagt, of die dagelijkse Uggs die de school door hobbelen. Voor mij is mode meer dan alleen dat.

Mode is die vage geur, die je doet herinneren aan mooie tijden. Mode is dat muziekje dat je keer op keer weer kan luisteren en het je nog steeds diep van binnen raakt.

Mode is als je in bed ligt en er een vrouw door het straatje onder je raam loopt, met hakken die je hoort weerkaatsen en meegevoerd wordt naar een plekje ver weg en je alleen die hakken nog zorgeloos hoort wegvoeren.

Mode is die blik in iemands ogen, die rode kleur op iemands lippen, die krul in iemands snor. Mode is een kameleon die steeds weer in een andere vorm verschijnt. Het is de ultieme transformer, degene die schoonheid laat zien op de meest ondenkbare plekken en die ons helpt te bepalen wie we zijn.

Liefs,

Marije