Model Marvy Rieder over Fashion Week, zelf meelopen, frontrow zitten en weer een grappige winactie!

Deze week is het Amsterdam Fashion Week! Ik ben uitgenodigd om weer naar een aantal shows te komen kijken en zondag loop ik zelf 2 shows, waaronder ook voor het merk E.vil. Dat is het merk waarover ik heb verteld in mijn ‘supersonische’ filmpje over mijn kledingkast .

Vorig jaar ben ik tijdens Fashion Week voor een shoot met Lacoste naar New York geweest. Dat was op zich al super gaaf, maar toen ik te horen kreeg dat ik front row bij de show van Lacoste aanwezig mocht zijn, was dat natuurlijk de kers op de taart.

Grappig genoeg vond ik het gewoon spannend om daar te zitten. Immers de grootste modegoeroes en celebs zitten altijd front row en toen ik ook, naast Daisy Lowe!!!

De allereerste keer dat ik naar een show ging kijken in plaats van dat ik meeliep, was heel bizar om mee te maken. Ik zat in het publiek en zag letterlijk allemaal poppetjes (de modellen) voorbij marcheren. Zo voelde dat althans.

Alles ging zo snel en ik was zo gebiologeerd door het hele gebeuren dat ik niet eens heb gezien welke creaties er werden geshowd. Ik heb alleen gekeken hoe de modellen liepen, op wat voor manier ze keken, hoe hun houding was en wat ik daarvan kon leren.

Naar aanleiding van die ‘kijkervaring’ ben ik filmpjes van mezelf gaan terugkijken. En dat is lastig joh! Ik ben van nature best kritisch en als het mezelf betreft, ben ik nog een graadje erger.

Zo kwam ik erachter dat ik soms mijn ogen een beetje dichtknijp aan het eind van de catwalk, omdat daar alle fotograven staan. Er is dan zoveel licht op de catwalk dat ik ze soms niet goed ziet en dan knijp ik m’n ogen dus een beetje dicht. Niet echt handig, want zo sta ik dan ook op sommige foto’s. Oeps!

Een ander voorbeeld is dat ik best wel snel liep. Zo snel, dat het leek alsof ik de sneltrein moest halen. Ik denk dat dit ook wel te maken had met zenuwen. Ik dacht gewoon: hoe kom ik zo snel mogelijk heen en terug over die catwalk zonder te vallen of te struikelen? Nou, heel hard lopen dus! Hahaha…

Over modeshows lopen gesproken. Ik was afgelopen dinsdag bij Mascha van Beautygloss.nl en dat was heel gezellig. Ze heeft een superleuk kantoor in Den Haag en daar hebben we samen een filmpje opgenomen, erg gelachen en ik heb tips gegeven, onder andere over catwalk lopen (inmiddels weet ik wel hoe het moet ;-)) en, daar heb je ‘m weer: zelfvertrouwen!

Mascha zet het filmpje aanstaande zaterdag online op haar site www.beautygloss.nl en ik zal ‘m ook op mijn Twitter en Facebook zetten. Dus als je nieuwsgierig bent, you know where to find it!

En als je mijn tips dan goed hebt bekeken, dan weet je nu wat een goede houding is om zelfverzekerd over te komen of als een volleerd model over de catwalk te lopen. Laat het mij zien door middel van een zelfgemaakt filmpje of een paar mooie foto’s hoe jij dat doet en misschien win jij volgende week wel een supermooie armband van Ti Sento!!! Die mag ik namelijk weggeven. Mail het naar redactie@cosmogirl.nl ovv ‘Marvy’s blog’.

Ik ben heel benieuwd!

Liefs en tot volgende week,

Marvy