Al een paar weken voor fashionweek stond ik stijf van de spanning. Zou ik dit jaar een uitnodiging krijgen? Zou ik ook maar één show bij mogen wonen? Niet veel dagen later kreeg een uitnodiging en stond gelijk springend in de kamer. Enthousiast mailde ik terug dat ik heel graag aanwezig wilde zijn.

Van nature ben ik niet echt een heel spontaan en enthousiast persoon, dus het idee dat ik helemaal alleen in de westergasfabriek de show zou bijwonen bezorgde me de nodige spanningen. Maar die zenuwen moest ik dan maar even aan de kant schuiven, want een uitnodiging voor Amsterdam Fashion Week laat je natuurlijk niet aan je voorbijgaan.

En niet alleen het idee dat ik er alleen heen zou moeten maakte me nerveus, ook het feit dat ik absoluut geen idee had wat ik zou dragen die avond. Moest ik gaan voor een casual outfit, of juist iets excentrieks? Natuurlijk zou ik niet de opvallendste zijn, maar uiteindelijk koos ik toch voor een outfit die goed bij me paste, niet te gek was, maar die je ook niet op een normale schooldag zou dragen.

Een aantal dagen voor de show ontving ik twee leuke mails: Nummer één was een e-mail van Lisanne (collega blogger op de site van Cosmogirl en eigenaar van fashionableandme.com) met de vraag of ik samen met haar wilde gaan. Het leek me hartstikke gezellig en ook erg leuk om haar te ontmoeten dus why not?

De tweede mail ging over het feit dat Máxima aanwezig zou zijn bij de show. Wáaaaah, Maxima? Juist ja, Maxima. ‘Blijf gewoon rustig, Roos. Alsof je ook maar dichtbij genoeg gaat staan zodat je haar kan zien.’

Vrijdag 27 januari was het dan eindelijk zover, de dag van The Green Fashion Competition. Ik ontmoette Lisanne bij de ingang en het was gelijk hartstikke gezellig. We werden door een paar mensen gevraagd op we even op de foto wilden (Voor o.a. Zalando en Elle.nl!) en ik voelde me al helemaal beroemd.

Het hele gebeuren vóór de show vond ik al schitterend maar dan is er ook nog de show zelf. Ik geloof niet dat ik ooit bij een voorstelling, film of musical zó genoten heb als toen. We werden gevraagd of we op de vierde rij wilden zitten omdat de stoelen niet vol kwamen. En zo zaten we opeens bijna recht voor Máxima. Wie had dat gedacht?

De collectie van Elsien Gringhuis was in een woord prachtig. Stoer, niet allemaal strak getailleerd maar toch heel vrouwelijk, iets wat ik zelf erg mooi vind. De winnaars waren allemaal erg terecht gekozen en volgens mij gaan ze het nog héel ver schoppen.

Liefs,
Roos

PS. Wil je meer foto’s zien die ik heb gemaakt vrijdag? Neem dan een kijkje op: www.laceandpearlsbyroos.com