Fauve mocht als CG! Reporter met Plan mee naar Bangladesh. Voor CG! deed ze verslag van het leven dat meisjes daar hebben.

Een tijdje geleden hadden we een te gekke winactie: win een reis als reporter mee met Plan naar Bangladesh! Fauve maakte een cool filmpje en won uiteindelijk de reis.

Voor CosmoGIRL! hield Fauve een dagboekje bij. In CosmoGIRL! 97 (met Emma Watson) op de cover kon je al een verslag van haar Bangladesh-reis lezen. Voor de site hield Fauve ook nog een videoverslag bij, de filmpjes check je hier!

Dag 1

De dag van aankomst in Dhaka (de hoofdstad van Bangladesh), waar Frerieke van Plan, Yvonne en Fauve landden.

Dag 2

Op dag 2 bezochtend ze DIC, het opvanghuis van Plan. Zelfs de macarena werd met de meisjes gedanst. ­čśë

Dag 3

Vandaag gaan Yvonne, Frerieke en CG!┬ĺs Fauve mee met Kajal, een meisje van het DIC. Zij is een van de weinige meisjes die naar school kan.

Dag 4

Dag 5

Vandaag volgen Fauve, Frerieke en Yvonne karatelessen met een groep meisjes, zodat zij zich beter kunnen verdedigen, belangrijk voor hun zelfvertrouwen en bescherming.

Wat doet Plan?
Plan is een kinderrechtenorganisatie die zorgt voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen van kinderen wereldwijd. De organisatie wil een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens. Kijk voor meer informatie op www.plannederland.nl of zoek PlanYouthNL op Facebook.