Voor Ying gaat de tijd veel te snel.

De eerste Shrek-film en Monsters Inc. kwamen 11 jaar geleden uit, Dylan and Cole Sprouse (Zack & Cody) zijn inmiddels al 20 jaar oud, Miley Cyrus is verloofd, Lizzie McGuire is alweer 9 jaar van de buis, de Powerpuff Girls kwam 9 jaar geleden uit en de laatste aflevering van Kim Possible was 7 jaar geleden op de televisie te bewonderen.

Voel je je al oud? De tijd gaat behoorlijk snel… Dingen die lijken alsof ze gisteren zijn gebeurd, zijn in werkelijkheid jaren geleden. Als 90’s baby zijn er zeker veel dingen veranderd. Zoals de komst van het internet en de opmars van mobiele telefoons.

Over de 90’s baby’s gesproken: die hadden destijds niet de luxe niet die wij nu hebben. Het leven was eigenlijk een stuk simpeler. Begin jaren ’90 waren er wel al Gameboys voor de tieners, maar nog geen internet, mobiele telefoons en al helemaal geen smartphones.

Als je dan met iemand wilde afspreken, sprak je gewoon een tijd af en zorgde dat je er was. En als je vriend te laat was, wachtte je gewoon tot die vriend kwam opdagen. En voor een werkstuk kon je niet even ‘Googlen’, maar moest je echt naar de bibliotheek om boeken te huren.

Laatst zat ik in de auto met een vriend die ik een tijdje niet had gezien. Ik leerde hem kennen toen ik 10 was en we op dezelfde sport zaten, hij was twee jaar ouder en op die leeftijd is dat best een groot verschil. We zijn inmiddels 6 jaar ouder. Ik zat met hem in de auto en bracht hij mij thuis. Hij heeft zijn rijbewijs al en ik zit bijna in mijn laatste jaar van de middelbare school. Ik voelde me op dat moment stiekem ook wel een beetje volwassen worden.

Ze zeggen altijd time flies when you’re having fun, maar ik vind eigenlijk dat de tijd altijd supersnel gaat! Morgen wordt beter, morgen wordt nog leuker en morgen wordt nog spannender. We worden meer en meer volwassen, we groeien in de lengte maar ook in onze persoonlijkheid. Goh, wat gaat de tijd toch snel, ik voel me al een beetje oud!

Liefs,

Ying