Een voordeel aan entertainmentredacteur bij CG! zijn: dat je de nieuwste films als eerste ziet. Een nadeel: je zit je veel te lang te verheugen op al het nieuws!

Bij filmfestivals, zoals Sundance of Cannes, showen regisseurs en producenten (stukjes van) hun nieuwste films. Daar kunnen verschillende landen dan kijken of ze die films ook in de bioscoop willen laten zien. Vorige week was het weer tijd voor het filmfestival van Cannes. Helaas was ik er zelf niet bij (too bad!), maar ik kreeg wel een hele stapel persberichten in mijn inbox. Filmmaatschappijen showden alvast waar ze de komende maanden/jaren mee komen. Héél leuk om alvast te lezen. Maar op sommige films moeten we nog zooooooooolang wachten! Sommige hebben nog niet eens een releasedatum, die je alvast in je agenda kunt zetten…Om jullie ook alvast te teasen, hierbij een paar van mijn favourites:

Step up 4ever: het vierde deel van de Step up-films. Speelt zich af in Miami, opnieuw in 3d. Vanaf 2012 in de bios.
Breaking Dawn: het staat eindelijk écht vast. Dit najaar draait Twilight film nummer 4, in 2012 komt deel 5 uit!

The Host: vervolg op de Twilight-reeks van Stephenie Meyer! Met in de hoofdrol Saoirse Ronan.
Pompeii 3d: superspannende avonturenfilm over de legendarische vulkaanuitbarsting en tegelijk een lovestory.
Magic Mike: een film over het verleden van Channing Tatum, die vroeger werkte als… stripper! Hij wordt gespeeld door Alex Pettyfer (!) en Channing speelt zelf zijn collega Mike (!!).