Flirten.. Sommige hebben het in zich. Anderen bakken er niks van. Blogger FrankEE hoort naar eigen zeggen thuis in de laatste categorie.

Als er een prijs uitgereikt zou moeten worden voor ‘de slechtste flirt van Nederland’, dan zou ik die geheid winnen. Ik ben wat dat betreft echt hopeloos, oftewel flirteloos.

Oogcontact maken vind ik al lastig. Ik ben iemand die altijd heel erg let op de mensen met wie ik ben. Nooit bezig met de voor mij onbekende mensen in mijn omgeving, dus als ik dan per ongeluk blikken kruis met een hunk dan kijk ik snel weg.

Ik voel me ongemakkelijk en doe dan alsof ik heel erg druk bezig ben met dansen of in gesprek ben met een vriend(in). Vrij kansloos. Ik weet het.

Ik heb een keer met een vriendin een ‘flirt cursus’ gevolgd, waar het eigenlijk alleen maar neer kwam op meer zelfvertrouwen krijgen. Ik was het daar niet mee eens en had dus daarom ook op alle oefeningen die we moesten doen kritiek. Ik heb zelfvertrouwen, ik weet wie ik ben, wie ik wil zijn. Daar gaat het niet om. Ik ben gewoon slecht in flirten. Een arm aanraken tijdens het praten verandert daar echt niks aan.

Zo slecht kan het niet zijn, hoor ik jullie nu denken. Guess again! Ik ben een keer letterlijk voor iemands voeten gevallen. Ik vond dat ik wel genoeg moed had opgebouwd om op die ene leuke jongen af te stappen. Het enige wat gebeurde was dat ik struikelde over mijn eigen voeten en vervolgens plat op de grond lag. Met mijn gezicht op zijn schoenen.

Toen ik daar lag en een vieze blik kreeg van de jongen wiens schoenen ik onder kwijlde, wilde ik alleen maar door de grond zakken. Om het nog erger te maken zag ik in de verte een vriendin van mij veel meer succes hebben met het flirten, want ze kwam aangerend met een net gescoord telefoonnummer. Verschil moet er wezen was het enige wat ze te zeggen had, toen ze me van de grond afschraapte.

Een ander succesnummer was toen ik, in gesprek met een jongen, een glas frisdrank over mezelf heen gooide, omdat ik zo enthousiast was. Mijn moeder zegt dat mijn chaotische gedrag een deel is van mijn charme. Maar zij weet niet dat mijn gekluns absoluut geen succes heeft tijdens het flirten. Als ik eenmaal na wat moeilijk geflirt in gesprek raak met iemand, dan verpest ik het wel vervolgens met mijn rare gespreksonderwerpen zoals mijn katten, apen of mijn M&M’s verslaving.

Ik heb in de jaren dat ik date wel relaties gehad. Dus bij sommige heb ik het toch ergens goed gedaan. Of zij waren gewoon mans genoeg om door al mijn gestuntel heen te kijken en me lief te hebben voor wie ik ben. Flaws and all.

En dat stelt me gerust, dat zelfs voor een flirtleek als ik, er liefde te vinden valt. Op ieder potje past een deksel toch? Zelfs zonder flirten.

FrankEE

http://twitter.com/FrankEElicious