De goede foundation kiezen is superlastig. Mika to the rescue!

De functie van foundation is om je huid te egaliseren en te verfrissen. Maar hoe bepaal je wat voor foundation je nodig hebt? Ik heb hieronder een aantal tips!

Als je weinig hoeft te egaliseren probeer dan ook zo min mogelijk op te doen.
Zorg dat je alleen die verfrissing hebt en verder niet meer dan nodig is gebruikt als basis.

Hoe bepaal je wat voor foundation je nodig hebt?
Allereerst ga je kijken naar je huidstructuur, heb je een juist een onregelmatige huid of juist een heel egale huid? Heb je een jonge of een rijpere huid?
Op basis hiervan kun je al beslissen wat voor een soort product je gaat nemen. Een vloeibare foundation ( milk/creme ) of een compacte of een losse poeder foundation.

Onregelmatig huid
Voor een onregelmatige huid kun je het beste kiezen voor een sterk dekkende vloeibare foundation. Vloeibare foundation kun je beter uitsmeren dan een poeder foundation. Een poeder gaat er soms teveel op liggen en dan benadruk je de oneffenheden alleen maar meer, wel moet je een dekkende voor optimaal resultaat.

Egale huid
Op een egale huid kun je eigenlijk alle soorten foundations gebruiken. Wel is het belangrijk dat je let op de conditie van je huid. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een iets vettiger product zoals een crème-achtige foundation. Als je een vette huid hebt, probeer dit dan te onderdrukken met een goede dagcrème en gebruik losse poeder mineralen producten. Hierdoor kan je huid lekker blijven ademen. Heb je een zeer egale huid, kies dan voor een milk.. maak het iets stralender maar mooi natuurlijk.

Acne of puisten
Als je extreem veel last hebt van acne of puisten, dan moet je je huid niet te veel afsluiten.
Je kan het beste gebruikmaken van mineralen poeders.
Mineralen poeders bevatten pure pigmenten zonder toevoegingen. Dit houdt in dat er geen talk of andere verdunnende middelen inzitten, want talk droogt uit.
Mineralen poeders verstoppen je poriën niet, en daardoor kan je huid blijven ademen, en dit is zeer belangrijk als je dit type huid hebt.

Volgende week ga ik jullie meer vertellen over de kleur foundation. Zorg dat je het niet mist!

Tot volgende week!

Mika

Je kan mij volgen op:
Facebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=1151274193#!/pages/Mika-van-Leeuwen/164776870215133
Twitter: http://twitter.com/MikavanLeeuwen
Web : www.MikavanLeeuwen.com