Mika legt uit…

Ik heb jullie vorige week beloofd dat ik wat dieper op de verschillende kleuren foundation zou ingaan.

Als je voor jezelf besloten hebt wat voor soort foundation je moet hebben kom je bij het grootste probleem: de kleur! Eigenlijk kan dit vrij simpel zijn.

Als eerste kijk je of je huid een gele of een rose ondertoon heeft.
Je kan hier heel gemakkelijk achterkomen door met je vingers op je pols te drukken. Hierdoor kun je zien of je een rose of een gele ondertoon hebt.

Dit is heel bepalend, hierdoor beslis je of je huid een warme of een koele ondertoon heeft. Geel is warm en rose is koel.

Naast geel en rose kun je natuurlijk ook iets meer naar het rode of oranje neigen. Als je warm bent qua ondertoon, houdt het dan ook warm. Hetzelfde geldt ook voor een koele ondertoon. Als he heel dicht tegen elkaar aan ligt kies dan voor een neutrale kleur.

Hoe weet je welke warme of koele tint bij jou past?
Het is heel erg simpel, je moet je huid accepteren zoals het is. Een mooie basis is een basis die goed aansluit op je eigen huidskleur.

Je kan de juiste kleur dan ook herkennen door het uit te proberen op een klein deel van je gezicht. Zodra de foundation wegvalt in de huid heb je de juiste kleur.

Vaak wil je er iets gezonder of juist iets bruiner uitzien, probeer dit niet te zoeken in je basisproduct. Met bronzing powders en blushes kun je je gezicht altijd meer kleur geven nadat de basis goed aangesloten is op je eigen huid.
Succes!

Tot volgende week!

Liefs,
Mika

Volg Mika ook op:
Facebook: Facebook
Twitter: Twitter
Web: www.MikavanLeeuwen.com