Lees meer!

Ik ben single. Ik heb geen kinderen. Ik heb twee poezen die ik prima een halve dag alleen kan laten. Met andere woorden: ik heb genoeg tijd voor een sociaal leven.

En dat is precies wat ik de afgelopen tijd heb gedaan. Drie verjaardagen, een housewarming, een babyshower en een verlovingsfeest, allemaal in één maand. Allemaal evenementen waarin mensen verwachten dat je met een cadeau komt aanzetten. Ik bedoel, dat is nou eenmaal wat wij normale mensen doen. En geloof me, ik ben blij dat ze mij vragen. Ik hou van gezelligheid, maar soms vraag ik mij weleens af waar ik het allemaal voor doe.

Ik word steeds vaker uitgenodigd door vage Facebook-kennissen (we hebben ze allemaal) voor de meest random verjaardagsfeestjes. Vaak krijg ik een berichtje erbij waarin staat dat ze het leuk zouden vinden als ik kom en dat ze geen cadeau verwachten. Who are you kidding?! Iedereen wil een cadeau als je jarig bent. Ga niet liegen. Je bent jarig, op die dag heb je het recht om een egoïstisch monster te zijn en van iedereen te verwachten dat ze komen met een cadeau. Ik geef het toe, ik ben ook zo’n persoon die zegt dat-ie niks wil als je op mijn verjaardag komt, maar ik onthoud het zeker wel als je te gierig bent om een klein presentje te brengen. ‘Ik zorg voor eten en drank en jij kan niet eens een reep chocola voor me halen? Gier!’

Weet je wat net zo erg is als geen cadeau krijgen? Een flutcadeau waar je niks aan hebt! ‘Hier heb je een gift card voor Hunkemöller!' 'What the hell moet ik hiermee? Tenzij je in je tas ook een gift card hebt voor plastische chirurgie heb ik dit echt niet nodig. Bedankt… voor niks.’

Om terug te komen op mijn drukke sociale agenda van de afgelopen weken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik onwijs blut ben. Een 10 euro gift card voor de verjaardag van een vage kennis, 25 euro voor de verjaardag van mijn goede vriendin, een domme geurkaars van 15 euro voor die housewarming, een knuffel van 20 euro voor een babyshower, etc. Tel al die cadeaus bij elkaar op en vind je het dan nog steeds gek dat mijn avond maaltijden bestaan uit soep en stokbrood?

Hartstikke leuk voor mijn bankrekening dat ook juist Koningsnacht en Koningsdag precies in deze armoedige periode in mijn leven viel. Als een enorme zwerver heb ik de dag voor Koningsnacht wat drankjes ingeslagen en ben ik met mijn oude rugzak van de basisschool door Amsterdam gebanjerd. Tegen iedereen die het maar wilde horen schreeuwde ik dat ik maar voortaan ook verjaardagsfeestjes ga houden voor mijn poezen en verwacht dat iedereen wat voor ze mee neemt. Het liefst eten, kattengrind of een gift card voor de dierenarts, want huisdieren zijn nou eenmaal prijzig. Erg slim idee van mezelf, al zeg ik het zelf. Op deze manier hou ik geld over om cadeaus te kopen voor mijn mede egoïstische monsters. Maar eerst nu maar eens geld tussen mijn bank zoeken voor Bevrijdingsdag.

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious