Wat betekent vrijheid voor hem?

Wat een geluksvogels zijn wij als Nederlanders. Dat we een dag hebben waarop de vrijheid gevierd wordt, ondanks alles wat zich in deze wereld afspeelt. 

En dat besef ik elk jaar maar al te goed, als ik op een dag als Bevrijdingsdag met mijn vrienden in het zonnetje (en soms wat regen) en een drankje in mijn hand aan het dansen ben.

De achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag is voor ons natuurlijk wat moeilijker te begrijpen. We leren erover op school, we weten wat het inhoudt en we hebben er sympathie voor. Maar anno 2015 is het voor velen van ons een 'ver van ons bed' soort situatie. Terwijl we dondersgoed weten dat er in de rest van de wereld genoeg verdriet en bezetting is. Daarom vind ik dat wij echt blij mogen zijn met wat wij hebben in ons kikkerlandje.

We hebben ons allemaal weleens vast gevoeld in het leven. Het gevoel dat we niet verder kunnen en dat mensen ons tegenhouden. We vechten voor onze eigen rechten, voor ons geluk en voor onze geliefden. Dit allemaal zodat we het vrijheidsgevoel kunnen krijgen. Voor iedereen heeft vrijheid een andere betekenis, maar wat betekend vrijheid nou echt voor mij?

Het heeft heel lang geduurd maar, maar ik ben eindelijk bevrijd van de meningen van anderen. Je mag me niet? Je vindt mijn blogs niet boeiend? Je vindt mijn muziek belachelijk? I DON’T CARE! Ik doe in ieder geval wat ik leuk vind en dat geeft mij een gevoel van vrijheid.

Vrijheid is voor mij dat ik op elk tijdstip van de dag naar mijn koelkast kan lopen en mezelf kan volproppen met wat ik ook maar wil eten op dat moment.

Vrijheid is voor mij een dag lang op mijn bank liggen met mijn perfecte vriendje, Netflix, zonder dat ik mij daarvoor hoef te schamen.

Vrijheid is een mooie zonnige dag in het Vondelpark met een flesje bubbels, geen wolkje in de lucht en geen zorgen in mijn hoofd.

Een ander gevoel van vrijheid is wanneer ik mezelf omring met mensen die van mij houden. Mensen die mij accepteren zoals ik ben en die weten dat ik af en toe chagrijnig kan zijn als ik honger heb. Of dat ik enorm emotioneel kan zijn als het volle maan is. Acceptatie geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Jezelf kunnen zijn, is misschien wel het grootste cadeau wat je jezelf kan geven.

Daarnaast voel ik me ook vrij in de keuzes tot wie ik mij aangetrokken kan voelen. Ik bedoel, ik heb niet echt een record wat betreft de mannen in mijn leven. Maar ik schaam me niet om mijn gevoelens. Liefde is mooi. Vrij zijn in de liefde is nog mooier. Vrijheid in de liefde is het mooiste cadeau wat je een ander kan geven.

De dag dat ik dit schrijf, is het 5 mei. De regen is net over Amsterdam gevallen. De zon begint weer te schijnen, mijn vrienden vragen waar ik blijf en ondanks mijn moeheid weet ik… Ik heb een leven waar ik blij om mag zijn.

Ik heb vrienden waarmee ik kan lachen. Ik heb familie waar ik van kan houden. Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en mezelf waarderen om wie ik ben. Ik ben Frankee. Ik ben vrij.

Frankee