Scary stuff!

En paar weken geleden, toen ik in mijn veilige warme bed lag, kreeg ik de vraag of ik mee wilde naar de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Mijn reactie was uiteraard meteen ja. Ik houd van pretparken. Ik voel me dan altijd weer een klein kind en ren enthousiast alle kanten op.

Ik sloot mijn ogen met een glimlach… Tot ik een mini-paniekaanval kreeg. Fright Nights = CLOWNS! Als er iets is waar ik een hekel aan heb, zijn het wel clowns. Ik kreeg het gelijk benauwd en liet mijn poes Chilli onder het bed kijken om er zeker van te zijn of er geen clown verstopt lag.

Ik besloot toch mee te gaan naar Walibi. Op de dag zelf kwam Eddie de Clown onze groep begroeten. Behalve met mij, want ik bleef achteraan staan en wilde niet in zijn buurt komen. Die avond zijn we in meerdere spookhuizen geweest, waar ik twee mini-hartaanvallen kreeg. En door het gillen ben ik 3 kilo kwijt geraakt (goed dieet wel). Ondanks alle stress en trauma's vond ik het fantastisch. Ik ben zelfs met Eddie op de foto geweest (met moeite).

Naast clowns zijn er meer dingen waar ik bang voor ben. Ik weet niet hoe slim het is om dit zo eerlijk aan iedereen te vertellen, want dit gaat uiteraard tegen me gebruikt worden. Maar in the spirit of Halloween, hier mijn lijstje met de dingen die mij laten schrikken:

Spinnen
Ik sprak laatst een meisje die een vogelspin als huisdier had. 'Hij is heel lief hoor!', zei ze met een glimlach. 'Jij en ik gaan sowieso geen vrienden worden.' Dat was het laatste wat ik tegen haar heb gezegd. Ik bleef de rest van de avond uit haar buurt, bang dat ze de vogelspin mee had en die als wraak tegen me aan ging gooien.

Wespen 
Al zou ik een gesprek voeren met Beyoncé; als er een wesp voorbij vliegt, ren ik voor mijn leven en duw ik Beyoncé naar de wesp toe. Als dat mormel dan toch iemand moet prikken…

Geen chocola
Ik kan niet leven in een wereld zonder chocola. Als de supermarkt mijn favoriete chocola niet heeft… Dan huil ik. Zonder schaamte.

De zangstem van mijn bovenbuurman
Hij zingt óf alles van Mariah Carey óf Indonesische karaoke.

Een sexy bericht sturen naar de verkeerde persoon
It happened and I don’t want to talk about it.

Politiek
Ik vind het eng.

Donald Trumps haar
Ook eng.

Per ongeluk een foto liken op de Instagram van je crush
THE HORROR!

Dixi toiletten
Je kent ze wel. Verschrikkelijke toiletten die op festivalterreinen staan. Je vreest al voor je leven als je weet dat je moet plassen, want je weet nooit wat je tegen komt in zo’n Dixi. Als je niet bent flauw gevallen en je er met ingehouden adem uitrent, voelt het alsof je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson.

Koelkast en/of wasmachine
Als één van de twee een raar geluid maakt, ben ik bang om twee redenen. 1: Ik moet ze vervangen en ik heb geen geld. Of 2: Het ding gaat ontploffen en dat wordt mijn dood. En dat zou wel een hele trieste krantenkop worden. 'Jongen vermoord door koelkast'.

Mijn wekker
Slapen is hemels. Wakker worden is een nachtmerrie.

Zoals je leest, ben ik bang voor de meest uiteenlopende dingen. Daarom is het zo bijzonder dat ik wel een enorme fan ben van Halloween. Ik houd wel van een leuk feestje waarvoor je je moet verkleden. Zolang er maar niet iemand rondloopt als clown, want dan ontwijk ik je voor het leven.

Nu ik zo eerlijk ben geweest over wat mij bang maakt… Wat maakt jou bang? Vertel het me op Twitter.

Frankee