De struggle is real!

Kylie Jenner koopt een villa van 2,7 miljoen en ik moet beslissen of ik kies tussen avondeten of dat shirt dat ik wilde. Daarom zit ik nu dus uitgehongerd voor me uit te staren… Maar ik zie er in ieder geval goed uit in mijn nieuwe outfit.

Overleven met een middelmatig maandsalaris en een druk sociaal leven is niet te doen. Ik ken mijn vrienden goed, en de meerderheid van de groep is arm. Velen van ons herkennen het maar al te goed als iemand een plan maakt om uit eten te gaan en we last-minute moeten afhaken. Omdat we niet hadden verwacht dat onze telefoonrekening die dag werd afgeschreven.

Ik voel me elke maand precies één halve dag rijk. En dan als ik mijn huur en rekeningen betaald heb, voel ik me weer een enorme zwerver. Een goed geklede zwerver. Want come on, ik mag misschien niet rijk zijn, maar ik ga wel altijd verzorgd de deur uit. Zoals mijn moeder zou zeggen: 'Je weet nooit wie je tegen komt'. 

Het is moeilijk om op een budget te leven in de grote stad. Elke dag wilt er wel iemand met je lunchen, elke dag kijkt een cheesecake mij verleidelijk aan en dan die ellendige verjaardagen steeds. Een sociaal leven hebben is duur.

Ik ben nooit goed geweest in het sparen van geld. Stel je voor dat ik morgen word aangereden door een bus. Wat heb ik dan aan al het geld op mijn spaarrekening? Mijn poezen die alles erven hebben daar ook vrij weinig aan. Tenzij ze al jaren dromen om op een luxe cruise te chillen. Maar met mijn spaargeld komen ze misschien net langs Texel, en dan moeten ze er weer af.

Als ik mijn portemonnee open trek huil ik altijd een beetje vanbinnen. Mijn portemonnee ziet er net zo uit als mijn bankrekening; lelijk en leeg. Toch weerhoud dit mij nooit om afspraken te maken en leuke dingen te doen. Uitgaan? Dan drinken we toch een paar drankjes van tevoren? Geen geld om uit eten te gaan? Dan koken we toch met zijn allen een lekker gerecht? Geen geld om die ene leuke outfit te kopen? Huilen!

Geld heb ik nooit belangrijk gevonden. Ja, het is makkelijk en ja, ik heb vaak genoeg mijn ouders moeten vragen voor hulp. Maar geld geeft mij geen ‘rijk’ gevoel. Het feit dat ik een druk sociaal leven en leuke vrienden heb maakt mij ‘rijk’. Het feit dat ik een dak boven mijn hoofd heb en mijn rekeningen (amper) kan betalen ook. Dat ik soms drie dagen hetzelfde gerecht eet of even moet wachten tot ik iets kan kopen neem ik maar voor lief.

De 17-jarige Kylie Jenner koopt een villa van 2,7 miljoen. En ik? Ik heb zojuist een deel van mijn salaris uitgegeven aan een dvd die ik niet nodig had en aan een overpriced latte en cheesecake.

Frankee