Frankee got catfished

Door een peptalk van mijn beste vriend besloot ik maar weer eens Tinder op mijn telefoon te zetten. Na een eeuwigheid naar links te hebben geswiped, zag ik iemand waarvan ik dacht 'ja, die is leuk' en ik swipte rechts. Gelukkig waren we een match. Het gesprek begon meteen leuk. Zelfde interesses, zelfde humor en daarnaast was hij ook een beetje bijdehand, wat ik stiekem best aantrekkelijk vind.

Ik had al in een hele lange tijd niet zo’n leuk gesprek met iemand gehad. Maar na 1,5 uur non-stop te hebben gechat, werden zijn verhalen een beetje onwerkelijk. Zowel hij als zijn verhalen waren te mooi om waar te zijn. De detective in mij besloot om zijn foto’s te uploaden bij Google afbeeldingen. En ja hoor, ik kwam op een Instagram-account terecht van een Amerikaanse gast. Busted!

Wat een eikel. Ik confronteerde hem met mijn vondst en schold hem uit. Ik blokkeerde hem en keek daarna een paar minuten voor me uit. Ik voelde mijn hersencellen afsterven en mijn vertrouwen in mannen nog meer kelderen. Hoe dom was ik dat ik hierin trapte? En hoe slim was ik dat ik hem al zo snel wist te ontmaskeren?

In diezelfde week overkwam een vriendin van mij hetzelfde. Ze chatte anderhalve week met een hele knappe jongen. Logisch dat hij knap was, want de loser met wie zij aan het chatten was, gebruikte foto’s van een model uit Zuid-Amerika. Zij was op zich nog wel nieuwsgierig hoe haar catfish er echt uit zag. 'Misschien is 'ie wel heel lief', zei ze met een teleurstelling in haar stem.

Maar ik had echt 0,0 interesse om te weten hoe mijn catfish er in het echt uit zag. Als iemand al meteen zo hard liegt, dan ga ik je nooit vertrouwen. Dan maakt het mij ook niets uit of je er nu uitziet als Ryan Gosling of Dries Roelvink. Als jij je eigen leven al zo oninteressant vindt en je daarom voor moet doen als iemand anders, dan is er een grote kans dat ik jou ook oninteressant vind.

Dus bij deze: dank je wel Catfish. Ik heb blijkbaar meer van je geleerd dan ik dacht. Ik zie het programma zo vaak voorbij komen en ik kijk er altijd met veel verwondering naar. Ik ben altijd verbaasd dat er zoveel mensen zijn die denken dat ze hun ware liefde via social media hebben gevonden, maar elkaar nog nooit hebben gezien en/of gesproken.

Ergens heb ik medelijden met de mensen die zo voor de gek worden gehouden, maar aan de andere kant denk ik ook altijd dat ze beter moeten weten. Als iemand geen foto van zichzelf kan sturen in een tijdperk waar meer selfies per dag worden gemaakt dan dat er kranten worden gedrukt, moet je jezelf toch even afvragen of je wel met degene chat waar je mee denkt te chatten en of je niet met een bejaarde man in een luier aan het flirten bent. 

Frankee

 

T-shirt: Binge Designs