love lessons van grote broer Frankee

Ik blog nu al ongeveer drie jaar voor CosmoGIRL! en ben uiteraard ietsjes ouder dan jullie, maar dat zie ik niet als iets negatiefs.

Ik zie mezelf namelijk meer als grote broer van jullie. Mijn missie is om jullie te vermaken met mijn verhalen, maar soms wil ik jullie ook informeren en behoeden om fouten te maken die ik zelf keer op keer maak.

Ik ben in de afgelopen tien jaar meer single geweest dan dat ik in een relatie zat. En hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat daten niet meer zo makkelijk en luchtig is als tien jaar geleden. Even midden in de nacht langskomen om een film te kijken klinkt leuk, maar ik ben 's nachts moe. Daar had ik een paar jaar geleden minder last van. 

Zo zijn er meer dingen veranderd in de tijd dat ik aan het daten ben. Dingen waardoor jullie gaan inzien dat ouder worden heel vermoeiend is, of juist erg stijlvol 😉 Bijvoorbeeld als het om drankjes gaat. Tien jaar geleden bestelde ik het goedkoopste drankje met de meeste alcohol. Nu deel ik een goede fles wijn met mijn date. 

Tien jaar geleden vond ik het erg spannend en aantrekkelijk als iemand lekker veel uitging. Voor mij stond dat gelijk aan iemand die een wild leven had en wel wist hoe hij mij moest vermaken. En nu? Een feestbeest trekt me absoluut niet meer. Lekker samen knus op de bank een film kijken, klinkt voor mij nu veel leuker dan tot midden in de nacht feesten met allemaal vreemde mensen om me heen.

Ook de eisen die je in een partner stelt veranderen drastisch. Voorheen vond ik het prima als iemand knap was en verder geen diepgang had. Maar het blijkt dat hoe ouder ik word, hoe kritischer ik ben. Als ik er nu voor kies om exclusief met iemand te daten dan moet het wel een hele goede catch zijn wil hij ervoor zorgen dat ik Tinder van mijn telefoon afgooi.

Vroeger, oh god ik klink echt oud nu, maakte ik mij enorm druk om hoe ik eruit zag en wat ik aan ging trekken voor een date. Ik douchte mij twee keer, ik besprak wat ik aan zou trekken met mijn vriendinnen en ik bereide de date voor in mijn hoofd. Nu trek ik aan wat lekker zit of wat ik al aan had, trek een zak chips open en stalk zijn Facebook. 

Samen naar de McDonalds gaan klonk heel romantisch en leuk in mijn tienerjaren. Maar naarmate ik ouder word en in mijn datingsjaren al een paar keer mee ben genomen naar een restaurant merk ik duidelijk verschil. Kaarslicht en zilver bestek maken mij toch wat vrolijker dan een droge burger onder TL licht.

Jullie lezen dit en denken misschien: wat zeurt die opa nou? Maar wat ik met deze blog wil zeggen is dit: Geniet NU van de kleine dingen waar je tijdens het daten blij van wordt. Waardeer de kleine gebaren en maak lol met elkaar. Voordat je het weet zit je, net als ik, op de bank met twee poezen en een glas wijn je af te vragen waarom daten, relaties en liefde zo lastig kan zijn. Vragen waar je vroeger (aaargh opa-alert) helemaal niet aan hoefde te denken.

Frankee