Weer een nieuwe blog van Frankee!

IJdelheid, Hebzucht, Lust, Jaloezie, Gulzigheid, Wraak en Luiheid. Iedereen heeft er wel een keer van gehoord. De 7 zonden.

Ik heb gemerkt dat ik, net zoals iedereen, toegeef aan deze zonden. Vooral wanneer het op shoppen aan komt. Ik zie mijn kasten groeien met troep die ik niet nodig heb en mijn bankrekening steeds leger worden. Ik zondig, keer op keer, als ik even de stad in ga.

Wat zijn mijn zeven shop zonden?

1. Gulzigheid

Mijn eerste keer in Amerika moest gevierd worden met een tripje naar de Target. Eenmaal daar begon mijn gulzige bui. Eén mega zak peanut butter M&M’s was niet genoeg. Ik moest gelijk ook alle andere smaken hebben. Met tassen vol suikerziekte en dikmakend voedsel verliet ik de Target. Ik ben ergens toch enorm dankbaar dat ze die M&M’s niet overal verkopen in Nederland anders was ik ook hier echt niet te stoppen.

2.  Hebzucht

Ik word hebberig van dvd’s. Ik heb thuis een mini-videotheek aan films en series en ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik moet alle series compleet hebben. Who cares of ik het ooit nog allemaal ga bekijken. Ik MOET het gewoon hebben.

3.  Luiheid

Ik ben de grootste vrienden met Bol.com. In bed of op de bank films, games, muziek en/of huishoudelijke producten bestellen, is het toppunt van luiheid. Soms heb ik gewoon niet de energie om even heen en weer te fietsen naar de stad of naar een winkelstraat (de dichtstbijzijnde winkelstraat is 1 minuut lopen hiervandaan). Bol is mijn vriend, ik wil dan ook altijd graag geloven dat ik de enige persoon ben die zij een verjaardagsmail sturen.

4.  Lust

Even snel een koffie doen met een vriend of vriendin kost me ook steeds klauwen met geld, maar toch blijf ik het doen. Voor een medium latte leggen we al snel gemiddeld 4 euro neer. En dan te bedenken dat ik gemiddeld 3 keer per week even snel een koffietje drink met iemand… dat betekent dat ik toch al snel 48 euro per maand kwijt ben aan waterige koffie. 

5.  Jaloezie

Ik kijk vaak en veel naar de straatmode van de mannen in Amsterdam. De mannen hier hebben meestal een leuke stijl en ik haal er graag inspiratie uit. Het komt vaak genoeg voor dat ik een jongen zie lopen met een mooi jasje of een te gekke broek en ik dan gek word van jaloezie en dan diezelfde dag nog de winkels induik om te kijken of ze zoiets hebben voor mij.

6.  IJdelheid

Ik kijk in elke spiegel die ik tegenkom tijdens mijn shoptripjes. Zit mijn haar goed? Wat heb ik eigenlijk aan? Kon niemand mij vertellen dat ik eten op mijn gezicht heb zitten?

7.  Wraak

Ik neem eigenlijk altijd onbewust wraak op mezelf door te shoppen, want elke keer tijdens het einde van de maand is mijn bankrekening aan het huilen. Ik huil dan natuurlijk een potje mee. Shoppen zit er niet meer in. Dure koffies worden omgeruild door glaasjes water en de lekkere lunches met gezelschap zijn ingewisseld voor noedels eten met mijn poezen op de bank. 

Ik moet eens leren om wat beter om te gaan met mijn shop zondes. Misschien moet ik niet zo snel verleid worden door het woordje ‘sale’ en wat minder vaak afspreken om een overprijsde koffie te gaan drinken. Ach, who am I kidding… ik blijf natuurlijk toegeven aan mijn zeven shop zondes, want een zonde begaan is soms best lekker. Ik ben benieuwd… wat zijn die van jullie?

Frankee