‘Zij zegt dat hij haar eerste Tinder date is, ik geloof haar niet’

Twee keer per week pak ik mijn laptop en slenter ik naar een koffietentje. Ik bestel dan een te dure karamel latte en plant mijn kont neer in een te harde stoel, waar ik ga schrijven.

Ik probeer ook weleens om thuis actief bezig te zijn, maar daar word ik afgeleid door mijn twee poezen die om de minuut om aandacht schreeuwen. En kijkt mijn TV mij altijd aan met een soort van ‘Waarom zet je mij niet aan en geniet je van de onzin programma’s die ik je te bieden heb’-blik. En ik geef altijd toe. 

Vandaar dat ik in een koffietentje, omringd door hipsters, mijn blogs en verhalen schrijf. Vandaag ben ik daar heel blij om, want… ik ervaarde zojuist de meest ongemakkelijke eerste date tussen een jongen en een meisje. 

Terwijl ik dit type, zit het ongemakkelijke koppel al ongeveer twintig minuten tegenover elkaar. Ik heb begrepen dat ze elkaar leerden kennen via Tinder (wie niet tegenwoordig).

Zij zegt dat hij haar eerste Tinder date is, ik geloof haar niet. Hij zegt dat hij al wel vaker dates heeft gehad via Tinder, maar dat ze nooit echt een succes waren, ik geloof hem. Zij lacht. Complete stilte volgt. 

Hij vraagt vervolgens of ze wat wil drinken. Ze vraagt om een latte met sojamelk. Typisch. Hij staat op en loopt naar de balie. Ondertussen maakt zij een selfie. Ze steekt haar tong uit naar haar telefoon en ziet mij kijken. 

Hij komt terug. Ze vraagt of hij zichzelf kan beschrijven. Hij noemt zichzelf een bad boy met een goed hart. Ik vraag mezelf af wat dat betekent. Zij beschrijft zichzelf als een fashionista, al ziet ze eruit alsof ze een Halloween kostuum heeft aangetrokken. Ze houdt van yoga en weet nog niet wat ze wil studeren. 

Ze begint verder te ratelen over haar passie voor reizen. Parijs staat hoog op haar lijstje. Hij zegt dat hij een jaar in Thailand heeft gewoond. Zij houdt van Thais eten. Vooral van die ‘vis dingetjes’. Hij knikt. 

De tosti die hij had besteld, wordt gebracht. Ze kijkt hongerig naar het broodje. 'Oh wilde jij ook?' zegt hij verontschuldigend. Ze zegt dat ze geen zuivel eet en bestelt vervolgens een cheesecake.

Hij vertelt dat DJ Jean familie van hem is. Ze kent geen DJ Jean, wel een Jean Paul Gaultier. Ze vertelt vervolgens dat ze Paris Hilton als DJ niet serieus kan nemen: 'Ik zie haar liever als mode icoon'. Hij ziet Paris Hilton liever helemaal niet. Nu begin ik te lachen en ze kijken mij allebei aan. Ik zet mijn koptelefoon op en doe alsof ik muziek luister.

Als hij zegt dat de cheesecake ook zuivel bevat, kijkt ze hem vragend aan. 'OMG, dat wist ik niet!’ Ze schuift de taart weg en besteld water. 'Wel zonder bubbels graag'. Snel daarna fluistert hij iets in haar oor en gaat weg. Zij blijft beteuterd zitten en wacht tot hij weg is om vervolgens de cheesecake op te eten. 

In mijn hoofd bedank ik de jongen en het meisje voor het feit dat ze mijn dag hebben gemaakt, dat ik hun date live kon tweeten en deze blog kon maken voor jullie. Met een glimlach loop ik naar huis. 

Thuis kom ik erachter dat een van mijn poezen mijn bed heeft ondergepist. Dit is vast karma voor het feit dat ik een date heb af zitten luisteren, I don’t even care. Want het komt niet vaak voor dat ik een slechte date meemaak… waar ik zelf geen deel van uitmaak.

Frankee