Is hij bitter of heeft hij gelijk?

Ik zeg keer op keer dat ik een hopeloze romanticus ben. De reden dat ik dat zo vaak zeg, is omdat ik mezelf er soms aan moet herinneren dat romantiek bestaat, want ik merk dat mijn inner romanticus aan het sterven is. Misschien heeft het te maken met het feit dat al mijn relaties eindigden met mij op de bank met een bak Ben & Jerry’s, of om het feit dat ik steeds meer begin te geloven dat mijn koelkast mijn soulmate is.

Het kan ook komen door de horror die ik heb meegemaakt tijdens mijn laatste date. Hij kwam 20 minuten te laat. Zijn reden? Geen! Ook geen excuses. Hij was gewoon laat en onbeschoft. Hij kraakte alles wat ik leuk vind in het leven af. Hij praatte met heel veel consumptie en spuugde me elke minuut onder. Hij maakte mijn vriendinnen belachelijk en had daarna nog het gore lef om het laatste stukje pizza op te eten. Terwijl ik naar huis liep schreeuwde ik naar iedereen die het horen wilde dat Cupido een debiel is en dat romantiek dood is. Ik had even geen zin meer in mannen, liefde en relatieperikelen. Uiteraard werd ik de dagen erna alleen maar omringd door koppels. Supervermoeiend.

Er zijn zoveel domme dingen die koppels doen waar ik me nu enorm aan irriteer, terwijl ik me daar voorheen helemaal niet druk om maakte. Dingen zoals dit:

– Samen naar de bioscoop gaan, naar een film die beide partijen eigenlijk niet wilden zien, maar toch heengaan 'om er gewoon even lekker tussen uit te zijn'. Om daarna allebei te klagen over hoe stom die film wel niet was en dat ze eigenlijk beter thuis op de bank een film hadden kunnen kijken.

– Het koosnaampje ‘Bae’. Toen ik mijn vorige huisgenootje moest uitleggen waar Bae voor stond, moesten we allebei een beetje kotsen. It’s not cute. Babe of baby is nog leuker dan dat.

– Koppels die op elkaars Facebook profielfoto staan. We get it. Nog erger zijn de koppels die samen een Facebook-account aanmaken. Mam, ik bedoel jou!

– Praten in wij-termen. 'Wij hebben het zo gezellig.' 'Wij vonden die film echt heel leuk.' 'Wij vonden de kip wat te droog.' 'Wij leven nu als 1 organisme en kunnen niet meer zelf denken.'Houd op hiermee!

– Samen een cadeau kopen. Hallo? Ik ben bevriend met jullie allebei. Kopen jullie nu samen een cadeau van 10 euro? Gierig. Bundel in ieder geval jullie geld samen en koop dan samen een redelijk presentje.

– In het openbaar affectie tonen is prima, maar zodra de handen onder shirts verdwijnen, moeten jullie ook uit mijn zicht verdwijnen. Be classy people!

– Het was nog schattig in Frozen toen ze elkaars sandwiches, uh ik bedoel zinnen afmaakten… maar koppels die om en om een halve zin zeggen en dan vervolgens samen lachen om hun samen afgemaakte verhaal vind ik hinderlijk.

Ik ben niet bitter. Ik heb gewoon gelijk.

Frankee