Frankee heeft een app voor alles. Nou ja, bijna alles…

‘O, daar heb ik wel een app voor’, komt regelmatig uit mijn mond gegalmd. Want laten we eerlijk zijn, er is tegenwoordig een app voor alles. Een calorieënteller die alles wat je eet omzet in calorieën? App! Een dagelijkse tarotkaart trekken? App! Puistjes weg werken op een foto? App! Een stad bouwen met de personages van Snoopy? App!

Naast de social media apps – Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat – waar ik denk ik 50% van mijn dag aan verspil, zijn er genoeg andere apps waar ik niet meer zonder kan. Ik geef het eerlijk toe: zonder Google Maps ben ik nergens. Letterlijk. Ik weet de weg van mijn werk naar huis nog net, maar als ik even naar die vriendin wil waar ik al 100 keer ben geweest moet ik toch weer even de app openen voordat ik weer eens in Zaandam beland. Natuurlijk heb ik ook genoeg onnozele apps gedownload. Zoals Neko Atsume, een app waarmee je katten moet verzamelen in een soort van virtuele tuin. Onwijs kansloos, maar vermakelijk als je aan het wachten bent tot je bapao is opgeward in de magnetron.

Toen ik afgelopen weekend naar de film How To Be Single ging, vroeg ik mijzelf af waarom ik naar deze film ging. Want ik als eeuwige vrijgezel weet dondersgoed hoe dat moet. Ik weet hoe heerlijk het is om als een slons op de bank te zitten en ongeneerd 100 repen chocola weg te werken zonder dat iemand er iets van zegt. Ook weet ik dat het soms heel eenzaam is als je niet even tegen iemand kan aankruipen als je een baaldag hebt gehad. En daarom willen we allemaal liefde… en guess what? Ook daar is een app voor! Ik ken de verhalen van mensen die elkaar hebben gevonden op Tinder en nu getrouwd zijn. En ook ken ik het verhaal van een vriendin die haar huidige partner via app Happn heeft gevonden. Wat ik overigens een heel enge app vind. Ik hoef echt niet te weten hoe vaak iemand langs mij is gelopen. Stalker-app much?! Ik persoonlijk heb tot nu toe nog geen succes gehad met het vinden van een soulmate via een app. Dus mijn vraag nu is: waarom is er nog geen app waar je recensies kan achterlaten voor slechte dates?!

Ik, als president van de kansloze dates, kan wel wat leuke recensies achter laten om zo anderen te waarschuwen. Een soort Yelp (een site/app waar je recensies achter kunt laten voor restaurants), maar dan voor dates. Een app waar je de date in kwestie op verschillende factoren kunt beoordelen door 1 tot 5 sterren te geven. ‘Lijkt op zijn/haar foto’s’, ‘Leuke gespreksonderwerpen’, ‘Diepgang’, ‘Humor’, etc etc… en dan onderin een comment sectie waarin je nog even de date en persoon in kwestie kort samenvat. Zo behoed je anderen om een flop van een date aan te gaan of beschrijf je juist iets wat voor een ander weer heel aantrekkelijk klinkt.

Wat ze in zo’n app over mij zouden kunnen schrijven? ‘Praat teveel over eten.’, ‘Denkt dat de personages van The Walking Dead zijn echte vrienden zijn.’, ‘Heeft een ingewikkelde relatie met zijn twee poezen.’, ‘Denkt dat de kerstman bestaat.’, ‘Houdt er niet van om aangeraakt te worden.’ ‘Werd TE enthousiast toen het toetje geserveerd werd.’ Hmmm… nu ik er zo over na denk. Met zulke recensies zou ik waarschijnlijk ook Koos Dateloos blijven. Misschien is het maar goed dat zo’n app (nog) niet bestaat. Of zouden jullie zo’n app wel heel handig vinden?

FrankEE

T-shirt: Binge Designs