Lees meer…

Met veel gesteun en gepuf tillen mijn huisgenote en ik een tafel naar beneden. Het heeft twee jaar geduurd voordat we eindelijk besloten om het bij het grof vuil te zetten. De tafel in kwestie stond alleen maar in onze keuken stof te verzamelen en had geen enkele functie meer in ons leven behalve dat het ons enorm irriteerde.

Na de tafel besloten we ook een oude slaapbank weg te gooien. De bank werd alleen maar gebruikt door een van mijn poezen als troon. Na het plaatsen van de bank bij het vuilnis bleven we in onze schoonmaak modus. Vuilniszakken met kleding en overige troep volgden snel. Eenmaal bij het vuilnis merkten wij dat onze tafel al was meegenomen. Iemands vuil is blijkbaar iemands nieuwe pronkstuk.

Dit was het begin van de grote schoonmaak. Naast het weg gooien van alle nutteloze kledingstukken die ik niet meer droeg en de vele poststukken die uit mijn kasten wilde vluchten besefte ik dat het ook weer tijd werd voor een ander soort schoonmaak. De innerlijke schoonmaak.

Elke winter hebben we altijd een excuus om flink te gaan schransen. We kunnen dan namelijk onze extra vetlagen verbergen onder een dikke winterjas of onder die ene warme trui. Aangezien de 'strenge winter' waarvoor ze ons waarschuwden er nog steeds niet is kan ik niet meer vreten zonder schaamte. De spijkerbroeken voor mijn 'iets dikkere periode' blijven precies waar ik ze eind vorige winter heb achtergelaten, achterin mijn kast. Jammer voor de inner-vetzak in mij, maar mijn innerlijke schoonmaak moet toch eerder beginnen dan ik had gedacht.

Mentaal en fysiek moet ik mij gaan voorbereiden op een zonnige lente waarvan ik hoop dat die snel komt. Dus besloot ik om mijn lichaam als een tempel te gaan behandelen in plaats van een vuilnisbelt voor suiker en vet. Ook besloot ik dat ik als een bezetene moet gaan sporten en gezond moet gaan eten.

Ik begon helemaal gemotiveerd en met volle energie aan de grote schoonmaak. Naast de tafel en slaapbank gooide ik ook de zakken chips, M&M's en stukken taart weg en werd er plaats gemaakt voor gezonde snacks, smoothies en sapjes… 
Ik heb dit welgeteld een week volgehouden.

Elk weekend had ik wel weer een stuk taart in mijn mond of zat ik gefrituurde troep naar binnen te werken. Een sociaal leven hebben en gezond willen eten lukt mij gewoon niet! Ik was niet van plan om 'die persoon' te zijn die op een verjaardag geen stukje taart eet of die na het uitgaan niet even mee de snackbar induikt. Ik geef het op. Ik ben gewoon geen held in schoonmaken, op welk vlak dan ook.

Terwijl ik dit type zit mijn ene hand vast in een Pringles bus en zie ik een van mijn poezen tevoorschijn komen uit een enorme stapel kleding die ik in mijn kamer heb neer gegooid.

De Pringles zijn op. Ik kijk naar mijn buik. Ik moet gaan sporten. Ik kijk naar mijn kleding. Ik moet gaan opruimen. Zucht… de cyclus van de grote schoonmaak begint weer. Schoonmaken sucks.

Frankee

Trui: Breaking Rocks