Van heaven naar horror

De deurbel ging en ik schrok wakker. Ik verwachtte een pakketje dus ik stond meteen op en strompelde slaapdronken naar de deur. Niet wetende dat er een enorme klodder kwijl half uit mijn mond hing, deed ik de deur open. De postbode keek mij verbaasd aan, terwijl het kwijl uit mijn mondhoek op mijn shirt viel. Mijn haar, wat meer leek op een pleeborstel dan op een daadwerkelijk kapsel, stond recht overeind en ik had geen idee hoe laat het was en of ik überhaupt op planeet aarde was. Terwijl ik het pakketje aannam wilde ik ‘dank je wel’ zeggen, maar er kwam iets uit mijn mond wat meer klonk als wat je een Sim zou horen zeggen. Dank je wel, powernap, voor deze charmante tentoonstelling.

Is het niet mijn wekker die mij wakker schreeuwt, is het wel een van mijn poezen die als een soort van bom op mij springt. Slapen gaat mij niet altijd zo goed af. Dus voor iemand zoals ik – die een onwijs onregelmatig werk-/slaapschema heeft – zijn powernaps de ideale manier om zo wat slaap in te halen.

Powernaps zijn waarschijnlijk mijn meest favoriete ding, ooit. Wist je dat je van van powernaps gelukkiger en slanker wordt? Want je kan je ex niet texten, en je kan ook niet eten terwijl je slaapt. Tenzij je aan slaapwandelen doet en je op een wonderbaarlijke manier de weg naar de koelkast weet te vinden.

Ik ben een enorme voorstander om net als een baby even ’s middags een dutje te doen. Ik bedoel; Spanjaarden doen aan siësta’s ’s middags en ik heb Spaans bloed door mij stromen. Dus waarom zou ik ook niet even mogen chillen na een hele dag gewerkt te hebben? Mijn poezen powernappen de hele dag door en die werken niet eens.

Dat was dus ook precies wat ik van plan was afgelopen vrijdag. Ik had een lange werkdag achter de rug en ik zou die avond gaan stappen met mijn vrienden. Het enige wat mij deze chaotische dag doorbracht was het idee dat ik een hele lekkere relaxte powernap kon gaan doen… En de reep chocola die thuis op mij lag te wachten.

Eenmaal thuis keek ik naar de bank waarvan ik wist dat ik mezelf erop ging installeren. Mijn bank is zo ingedeukt dat mijn hele lichaam erin terug te vinden is, want je bent een professionele powernapper of je bent het niet. Het is zo’n rot bank, maar toch lukt het mij altijd om er de perfecte 45 minuten-powernap op te doen.

Ik had mijn kleding voor de avond al klaar gelegd. De poezenbeesten eten gegeven. Deken om me heen. Ogen dicht. Rust… ‘Tot over 45 minuten, wereld’.

Ik werd gedesoriënteerd wakker met een enorm stijve nek en een droge mond. Ik grijp mijn telefoon en zie op mijn beeldscherm dat ik 67 whatsapp berichten en 12 gemiste oproepen heb. Ik kijk naar buiten. Het is ochtend. Ik heb de hele nacht doorgeslapen. Oeps.

Frankee

Foto door Willa Navarro / T-shirt van Binge Designs