It’s me, Frankee

First and foremost: Adele, if you'll, in some wonderful way, find out about this blog: please use Google translate. Or better yet, call me, I know you tried it a thousand times before. Thank you.

Hello Adele, it’s me. Ik neem aan dat je dit nu heel vaak te horen krijgt… Maar goed, ik kan niet slapen. Er liggen teveel kruimels in mijn bed van de koekjes die ik zojuist heb vermoord en daarom besloot ik om je deze brief te schrijven.

Overigens schrijf ik je deze brief niet alleen namens mij, maar namens een hele grote bevolkingsgroep. Namelijk: ALLE SINGLES. Wij hebben geen vriendje. De laatste jongen waar we mee hebben gedate, wilde na een week niks meer met ons te maken hebben. Dus daarom kunnen wij ons heel erg identificeren met jouw muziek.

Je nam je tijd, het duurde even, wel vier jaar. Maar daar was je ineens weer met ‘Hello’. En daardoor heb jij een nog sterkere betekenis gegeven aan de uitspraak You had me at hello’, want dat was dus echt zo.

Je nummers gaan allemaal over getergde liefdespartners en verkeerde keuzes in de liefde. Voor elke gedoemde liefdessituatie heb je wel een nummer voor ons. En dat is mooi, want wij als forever singles hebben niet zo maar één ex, nee wij hebben er 30

Als crazy single denk je namelijk dat de jongen in de tram die per ongeluk tegen je aanleunde al je vriendje is. Zo gedesillusioneerd worden we van het forever single zijn. Maar gelukkig hebben we jouw muziek om ons niet meer zo verdwaald te voelen.

Naast dat je de gave hebt om mensen weer een CD te laten kopen in plaats van dat ze het illegaal downloaden, heb je nog een gave waar je misschien niet echt van op de hoogte bent. Want wonder boven wonder hoe eenzaam wij ons ook af en toe voelen, na het luisteren van jouw muziek voelen we ons nog eenzamer! Dat kunnen niet veel mensen!

Voordat we Netflix & Chill hadden, was er Adele & Cry. We luisterden naar je muziek en huilden letterlijk tot we niet meer konden. Een scharrel smst je niet terug? Zet Adele op en laat die emoties maar komen! Je ex is ervandoor met een lelijk blond mokkel? Adele on repeat! Het was en is nog steeds een goedkope variant van therapie. Dus bij deze: maak meer liedjes die ons laten huilen. Het is heerlijk.

Na de release van je album kwam ook het heugelijke nieuws dat je naar Nederland komt voor twee optredens. En aangezien jij de goeroe bent van de gebroken harten, neem ik aan dat alle forever singles allemaal naar je toe willen komen en het gaan zien als 1 soort grote groepstherapiesessie. We nemen allemaal tissues mee, troosten elkaar na elk nummer en vertellen elkaar, met tranen en een snotneus, dat het allemaal goed gaat komen.

Beste Adele, ik begin weer honger te krijgen. Ik ga kijken of er tussen de kruimels nog een half koekje ligt… 

Frankee