Het beste advies ever: NOT

“Ik heb echt een enorme déjà vu op dit moment.” zegt mijn vriendin terwijl we het over onze trieste liefdesleven hebben. “Oh dat kan best kloppen, want ik had dit shirt vorige week ook aan.” Zeg ik snel.

Het bleek natuurlijk helemaal niet om mijn shirt te gaan. Maar over de situatie waar we WEER in waren beland. Allebei hadden we de afgelopen maanden gedate met een leuke jongen, maar eindigden we as always samen klagend met elkaar op de bank.

Op het moment zelf was de jongen leuk. Achteraf natuurlijk helemaal niet, want hij liet niks meer van zich horen. En dat betekent dus dat het helemaal geen leuke jongen is. Maar daar zitten we uiteraard niet mee, want we zijn independent women en Beyoncé zou trots op ons zijn
Heel stiekem hopen we nog steeds dat ze ons opbellen om te zeggen dat ze ons weer willen zien. Maar dat zullen we natuurlijk nooit toegeven, want we willen Beyoncé niet teleurstellen.  

 

“Jouw liefdesleven is zo kansloos, je zou bijna een seminar kunnen geven over hoe je mannen moet wegjagen.” Zegt mijn vriendin met een gemene glimlach. Het trieste is dat ik er nog echt over na zit te denken. Ik heb wat dat betreft namelijk wel echt wat advies te geven: 

 

Zo weet ik dat iemand bombarderen met sms’jes/whatsapp’jes heel erg sexy is. Vooral als die niet reageert moet je gewoon doorgaan met berichtjes sturen. ‘HALLO?!’, ‘LEEF JE NOG?!’ ‘BEL ME!!!’ of ‘JE HEBT ZEKER GEEN TIJD MEER VOOR MIJ’! Jongens vinden dat heel leuk om te ontvangen. Het benauwende gevoel wat je creëert vinden ze erg aantrekkelijk.

 

Hem stalken op zijn social media is ook een pluspunt. Al zijn foto’s liken en hartjes eronder plaatsen zal er zeker voor zorgen dat hij denkt dat je partnermateriaal bent. Ook al zijn vriendinnen en vrienden bekijken en stalken op Facebook geeft hem het gevoel dat je echt om hem geeft.

Nu je weet dat jullie sterrenbeelden perfect bij elkaar passen, kan je eindelijk je jaloerse kant laten zien. Gewoon lekker boos worden op iedereen met wie je lover praat. Daarna heel erg geïrriteerd reageren op je vent. Als hij vraagt wat er aan de hand is, zeg je met stijve lippen “niks”. ‘Raden wat er aan de hand is, is een heel populair spelletje bij mannen, ze vinden dit echt enig! En uiteraard daarna heel hard huilen, want daar worden ze niet ongemakkelijk van.

Vertel hem CONSTANT over je gevoelens. Dat vinden mannen heel prettig. Vooral als je wat gedronken hebt moet je het gaan hebben over onderwerpen als “waar zie je dit heen gaan?”, “zijn we nou officieel een stelletje?” en “hou je van mij?” De dag erna weet jij hier niks meer van en hij heeft alles onthouden. Ideaal toch?

 

Mocht het sarcasme in bovenstaande adviezen jullie zijn ontgaan, laat ik dan nu duidelijk zijn: ik date al wat langer dan de meeste van jullie en geloof me ik heb bovenstaande situaties allemaal zelf meegemaakt. Ik was die vervelende persoon. Ik heb zelf ondervonden dat al die dingen niet gewaardeerd worden tijdens daten en/of in een relatie. Ik zeg niet wat jullie wel en niet moeten doen, want liefde zorgt ervoor dat we vreemde dingen doen. Maar wees geen Déjà Vu dater, leer van de fouten die je maakt en zorg ervoor dat je niet bekend komt te staan als die ‘Psycho’ en dat je vriendinnen keer op keer hetzelfde moeten aanhoren.

Frankee