Lees hier zijn nieuwe blog

IK: Ik weet nu hoe Rose zich voelde toen de Titanic zonk en ze Jack zag dwarrelen naar de bodem van de zee.
VRIENDIN: O, wat dan?
IK: Er zit een haar in mijn koffie.

Complete stilte volgt.

Ik ben een typische emotionele Kreeft. Ik kan van alle kleine dingen een heel groot probleem maken. Een paar avonden geleden was ik aan het janken, omdat ik geen chocola meer in huis had, en ik het vuil nog naar buiten moest brengen, terwijl ik mezelf al helemaal lekker geïnstalleerd op de bank had. Een aanleg voor drama heb ik al sinds ik jong ben en het blijft een deel van mij.

Ik huil bijvoorbeeld altijd bij de laatste afleveringen van Friends en Sex And The City. Ik heb beiden afleveringen al meerdere keren gezien, maar het voelt keer op keer alsof ik afscheid moet nemen van mijn beste vrienden. Want als ik die series kijk, zit ik altijd helemaal alleen op de bank, en als de serie stopt voelt het ook echt alsof ik weer helemaal alleen op de wereld ben. Nouja, alleen… Ik samen met een pak chocolate chip cookies die naar karton smaken dan.

Het is niet alleen TV, eten en/of huishoudelijke klusjes die mij in een drama queen doen veranderen. Nee, het kan zelfs een emoji zijn die mijn hormonen in de war brengen. Ik belde laatst een vriendinnetje midden in de nacht om haar iets te vragen. Na drie minuten hing ze op.

IK: Wat betekent het als iemand een peace en aliën emoji stuurt, nadat ik hem via de app heb uitgelegd waarom ik geen vlees eet? Betekent dit dat hij het cool vindt dat ik geen vlees eet, of vindt hij mij een buitenaardse loser?
VRIENDIN: Frankee, het is half 2 ’s nachts…. Bel je me nu echt wakker voor een emoji?
IK: Ja?! Wat moet ik nu antwoorden? Ik heb al een kwartier niks gezegd.

En toen hing ze op. In mijn oor! Terwijl ik midden in een mini drama zat. Wat een vriendin! Ik stuurde uiteindelijk een knipoog smiley in de hoop dat de jongen in kwestie mij wat terug stuurde. De knipoog mocht niet baten, want ik hoorde daarna niks meer van hem.

Ik weet dat ik niet de enige dramatische persoon op de wereld ben. Iedereen heeft weleens zo’n dag dat alles niet lekker gaat. Maar waar de meeste mensen gewoon verder gaan met hun dag, blijf ik stil staan bij alle drama’s die mij overkomen en kan het mijn hele dag verpesten. Water gemorst op mijn nieuwe boek?! Ik verklaar de dag gelijk een flop. Een gat in mijn nieuwe shirt? Ik wil onder de dekens blijven. Een dikke harige spin in mijn huis? Ik wil verhuizen.

'Hij leeft voor drama, achteraf gezien zal hij dit als één van zijn favoriete dagen beschouwen', zei een vriendin tegen een agent toen ik aangereden werd door een auto en mijn fiets, The Pink Panther, total loss was.

En ja, misschien heeft ze ergens wel gelijk. Ik ben nou eenmaal een persoon die alle ups en downs heel heftig ervaart. Maar geef nou eens eerlijk toe, het is toch heerlijk om soms helemaal op te gaan in drama. 

Frankee