Die was nasty…

Ik was hier niet op voorbereid. Het enige wat ik tegen hem zei was dat het al een tijdje geleden was dat ik met iemand had gezoend. Hij zag dat blijkbaar als een uitnodiging, want hij begon mij daarna gelijk vol overtuiging te zoenen. Ik kreeg meteen een flashback naar mijn eerste zoen

Mijn eerste zoen gebeurde in een tijdperk waarin mensen nog met parfum besprenkelde brieven naar elkaar stuurden. Ik was 12 jaar en op vakantie in Spanje. De camping waar ik met mijn ouders en familie kampeerde was een voor mij bekende plek geworden, aangezien we er bijna jaarlijks kwamen.

Ik had een vaste groep vrienden leren kennen die ik elk jaar weer tegenkwam. Zo had ik mijn eigen squad van Nederlanders waar ik de grootste lol mee had, maar was ik ook bevriend met een groepje Franse kids. En ook al begrepen we elkaar totaal niet, wonderbaarlijk waren we elk jaar weer onwijs blij wanneer we elkaar zagen.

Met een Frans meisje dat ik op de camping had leren kennen, bleef ik tussen de vakanties door contact houden via de post. Het was een heel lief meisje dat het jaar daarvoor in een brief had verklaard dat ze verliefd op mij was. Ik vond het ongemakkelijk en was er niet op ingegaan, maar we bleven wel naar elkaar schrijven. Mijn vaste groepje Franse vrienden kregen ineens een mean girl in de groep. Ze was knap, bazig en ze wist wat ze wilde. Tot mijn horror was IK wat zij wilde.

Het lieve Franse meisje zat achter mij verliefd te zijn op de biljarttafel. Ze was aan het toekijken hoe ik een computer spelletje aan het spelen was. Ik had het bijna uitgespeeld, totdat de mean girl kwam. Ze keek mij aan en stopte vervolgens haar tong in mijn huig.

Ik was verbaasd. Als een gammele wasmachine zoenden we elkaar en liep ze daarna weg. Ik baalde, want door haar was ik game over. Het lieve meisje achter mij begon te huilen en rende daarna weg. Ze struikelde over haar eigen voeten en viel op het zand. Terwijl ik balend van mijn computerspelletje terug liep naar mijn tent besefte ik ineens… “O my god, ik heb zojuist mijn eerste zoen gehad. En gadverdamme, dat was nasty.”

In de jaren die daarop volgden heb ik uiteraard vaker gezoend. En geloof me, ik heb de slechtste zoenen (een jongen die de helft van mijn gezicht aflikte) tot de beste zoen (de ik-zie-sterretjes-kus) gehad.

Nu, jaren later, als ik iemand leer kennen die ik leuk vind, ben ik altijd een beetje zenuwachtig voor die eerste zoen. Een goede zoenklik heb je namelijk niet met iedereen. Ik kan mij nog heel goed een date herinneren met een jongen. Hij zat op mijn bank en was druk bezig een verhaal te vertellen tot ik hem uit het niets begon te zoenen.

Na die eerste zoen was ik opgelucht en hij verbaasd. “Gelukkig, je kan zoenen. Nu mag je verder praten.” En om heel eerlijk te zijn, als die eerste zoen verschrikkelijk was geweest, dan was mijn interesse in hem waarschijnlijk ook minder geweest.

Dat was dus het geval met de jongen die mij overviel met zijn verschrikkelijke ‘verrassing’. Ik duwde hem van me weg en liep naar de bar om een glas water te halen, maar wilde eigenlijk mijn mond schrobben met Listerine.

Als we jong zijn, ervaren we allemaal wel eens zo’n zoen waar onze haren van overeind staan. Ik hoopte dat ik die fase voorbij was. Maar helaas. Die avond, terwijl ik naar huis fietste, vroeg ik mijzelf af hoe vaak ik nog zo’n wasmachine zoen moet ondergaan voordat ik een perfecte eerste zoen mag meemaken met iemand met wie ik ook mijn laatste zoen zal hebben. Maar toen dacht ik aan de welbekende gezegde ‘Wie een prins wil trouwen moet veel kikkers kussen.’ Als ik dat moet geloven dan ben ik blijkbaar op het juiste pad. 

Frankee

T-shirt: Binge Designs