De kat van Frankee aan het woord…

Voederpersoon is lui vandaag. Hij is zijn deadline vergeten. Daarom besluit ik om hem maar even te helpen. Dat is wel het minste wat ik kan doen na al die jaren dat hij mij voedt, aait en knuffelt. 

Voederpersoon is een vreemde jongen. Hij danst soms uit het niets, praat tegen de TV en nu is hij al een kwartier naar zijn telefoon aan het staren. Hij maakt zich enorm druk om welke filter hij moet gebruiken voor zijn nieuwste selfie op Instagram. Die selfies die ik steeds met hem moet maken zijn doodvermoeiend. Ik heb wel iets beters te doen dan opgepakt te worden en te poseren. Ik ben geen accessoire! Misschien moet ik gewoon mijn eigen Instagram-account aanmaken, zodat ik hem kan jennen. 

Het is een rustige dag in mijn nieuwe cat cave. We zijn net verhuisd en ik moet nog even wennen aan alles hier. Ik kon de eerste dag de kattenbak niet vinden dus besloot ik maar om op de grond te poepen. Uit ervaring weet ik dat mijn voederpersoon het toch opruimt. Het was mijn eerste verhuizing en door de stress heb ik op de krabpaal gekotst. Voederpersoon kreeg de geur van mijn braaksel er niet meer uit en daarom hebben we nu een nieuwe gekregen. Die oude krabpaal was mijn favoriet, dus ik krab de nieuwe bank maar gewoon helemaal open. Voederpersoon bekijkt het maar even.

Gisteren nam voederpersoon mij mee naar buiten. Dit was de eerste keer voor mij in negen jaar! Hij deed een tuigje bij mij om. Ik stond echt zo voor schut! Ook nog eens in een kleur die mij helemaal niet staat. Rood! The horror! Het vloekte echt onwijs bij mijn vacht. Anyways, de buitenwereld is vreemd. Kleine beestjes vielen mij lastig. Ik denk dat ze nog nooit zo’n sexy kitty hadden gezien, want ze gingen allemaal op mijn vacht zitten. Voederpersoon probeerde ook nog om mijn zusje Baby mee naar buiten te brengen, maar die durfde niet en daarom begon ze voederpersoon enorm hard te krabben. Toen Baby hysterisch naar binnen rende en voederpersoon aan het bloeden was, moest ik lachen. Ik vond het onwijs komisch. 

Terwijl ik dit type ligt Baby te snurken op de bank. Ze snurkt zo hard omdat ze last heeft van morbide obesitas. Ik zeg steeds dat ze wat meer moet gaan bewegen. Maar de enige beweging die zij maakt is van de voederbak naar haar slaapplek. Lui varken is het. Eigenlijk net als mijn voederpersoon. Hij is de afgelopen week vergeten om zichzelf te scheren. Ik haat zijn stoppels als hij mij kusjes geeft, dus probeerde ik hem vannacht zelf te scheren. Eindresultaat is dat hij wakker werd met een wond op zijn neus. Hij denkt dat hij het zelf heeft gedaan in zijn slaap, but it was me… Ik zeg niks. 

Voederpersoon denkt nu een powernap te gaan doen. Hij heeft het mis. Als hij in slaap valt, krijg ik geen eten. Dus ik ga nu even heel hard heen en weer rennen door het huis en lawaai maken met alles wat op de grond ligt. 

Tot de volgende miauw! 

X Chilli