Zal Frankee het overleven in de wildernis?

'Wie van ons zal het eerst sterven als we eindigen op een onbewoond eiland?'. Al mijn vrienden wijzen naar mij. Ze zouden beter moeten weten. Ik heb als enige van deze groep de TV serie LOST helemaal afgekeken. Ik weet wat ik wel en niet moet doen op een eiland. Of toch niet?

Mijn vrienden en ik gingen met zijn allen barbecuen. Ik had niets van het eten klaargemaakt. Ik had de barbecue niet aangestoken. Ik gaf alleen het nodige commentaar en leverde kritiek op mijn twee vriendinnen die de barbecue probeerde aan te steken. Ik zat op mijn luie reet en zag hoe het eten voor mij werd klaargemaakt. Ik schreeuwde af en toe dat ik dacht dat het eten klaar was of dat er iets aanbrandde. Tot zover mijn bijdrage.

Na het eten ruilde we de barbecue om voor een brandkolf. Om het vuur gaande te houden moest er om de zoveel tijd hout verzameld worden en op het vuur worden gegooid. Uiteraard gooide ik alles erop wat er niet op hoorde. Nat hout, chips, plastic en kastanjes. Een paar geïrriteerde hoofden keken mij aan. Kastanjes leken ons aan te vallen vanuit de brand kolf en ik probeerde tevergeefs het vuur aan te wakkeren. 'Niet naar ons toe!' schreeuwde mijn beste vriend. En terwijl ik mijn groep vrienden vergaste met het rook dat ik naar ze toe waaide zei ik: 'We zouden een keer met zijn allen moeten gaan kamperen'. Complete stilte volgde. Duidelijk.

Ik kreeg meteen een flashback naar het weekend dat ik met mijn vrienden ging wildkamperen in de Ardennen. De paniek begon al meteen toen we aankwamen. Geen van ons wist hoe we een tent moesten opzetten. Het eten klaar maken ging ons ook niet echt goed af. Het vuur viel steeds uit, waardoor we besloten om onszelf op te warmen in de auto. Ook was ik geen fan van je behoefte doen in het wild en van het niet kunnen douchen werd ik erg chagrijnig. Het verbaasde me dan ook dat de rest hier absoluut geen problemen mee had. Ligt het aan mij? Ben ik te verwend?

?Ik weet niet waarom, maar al van jongs af aan was ik niet echt een held in het overleven in de wildernis. Ik kan me nog een survival tocht herinneren op school waar alles wat fout kon gaan, ook echt fout ging. Ik fietste de verkeerde kant op waardoor ik van een kleine afgrond fietste en in een modderpoel belande. Ik liet tijdens het abseilen het touw los nadat mijn schoen uitviel en het was mijn schuld toen onze kano omkieperde.

Misschien hebben mijn vrienden wel gelijk. Blijkbaar denk ik veel stoerder te zijn dan dat ik daadwerkelijk ben. Ik ben toch echt waarschijnlijk degene die als eerste het loodje legt op een onbewoond eiland. Ik eet geen vlees. Ik kan geen kampvuur maken. Ik zorg eerder voor voedselvergiftiging dan voor een heerlijke maaltijd. Ik zal degene zijn die bevriend raakt met alle dieren op het eiland om vervolgens zelf opgegeten te worden door een beest.

Dus, kan iemand mij nu vertellen waar ik een cursus ‘overleven in de wildernis’ kan volgen? Ik heb het blijkbaar hard nodig!

Frankee

P.S. Mocht je je afvragen waar je die leuke ring die ik op mijn foto aan heb kan krijgen? ?Check: https://www.facebook.com/spellerings