Lees meer!

Ik was onderweg naar Hilversum voor mijn maandelijkse lunch met mijn moeder. Het zonnetje scheen, ik had muziek opstaan, minding my own business.

Totdat er een man naast me ging zitten. Een vieze oude man om precies te zijn. Hij klapte zijn krant uit en terwijl hij zijn krant aan het 'lezen' was, belandde zijn pink op mijn knie. Ik dacht eerst dat het per ongeluk was.

Tot hij mij ging 'aaien' met die vieze pink. Uit walging en van schrik riep ik dat hij zijn vinger weg moest halen, voordat hij straks een gebroken pink zou hebben. De vieze oude man stond op en ging ergens anders zitten.

Waarom denkt deze man dat het normaal is om vreemden aan te raken? Wat is er mis met hem? Ik begrijp sommige mensen echt niet.

Hoe handig zou het zijn als iedereen gewoon een gebruiksaanwijzing of een soort label had? Waar de desbetreffende persoon wordt omschreven. Met daarbij een korte of lange, ligt er net aan hoe ingewikkeld die persoon is, instructie over hoe je met die persoon om moet gaan.

Geloof me, irritaties en misverstanden zouden dan veel minder voorkomen. Als de vieze oude man naast me was gaan zitten en ik op zijn label had kunnen lezen dat hij ervan houdt om onschuldige bijstanders aan te raken dan was ik meteen ergens anders gaan zitten.

Ook met daten zou het superhandig zijn. Als je een leuke gozer ziet met uitgaan en je meteen op zijn label kan lezen dat hij geen ambities, geen geld en geen liefde voor zijn ouders heeft, weet je meteen dat je hem beter kunt laten lopen.

En als we dan toch bezig zijn: kunnen we dan ook gelijk de bijwerkingen erbij zetten? 'Daten met deze jongen geeft je een laag zelfbeeld en hij zorgt er ook voor dat de koelkast altijd leeg is.' Denk je eens in hoeveel tijd, verdriet en gedoe het scheelt als iedereen gewoon een eigen gebruiksaanwijzing had.

Niet meer afgaan op iemands uiterlijk, maar op iemand gebruiksaanwijzing. Wat een verademing. Het datingsleven lijkt dan niet meer op een vleesfabriek, maar meer op een Kijkshop. Na het lezen van de omschrijving weet je al genoeg.

Wat in mijn gebruiksaanwijzing zou staan?
– Voer hem een paar keer per dag chocola, anders wordt hij chagrijnig.
– Wil je hem laten slapen? Zorg dan dat zijn poezen bij hem in bed liggen.
– Hij is een enorme dromer dus zorg ervoor dat je alle sprookjes uit je hoofd kent.
– Hij is superchaotisch en slecht in opruimen. Een paar keer in de week stofzuigen en de troep die hij maakt opruimen, wordt gewaardeerd.
– Hij kan niet met geld omgaan. Wees niet verbaasd als hij zijn geld voor jullie etentje heeft uitgegeven aan een nieuwe trui en jij zijn eten voor hem moet betalen.
– Hij kan enorm psychotisch worden als hij jaloers is. Tip: Ren voor je leven…

Oh wacht… hier gaat iets fout.

Hoe makkelijk het ook zou zijn om alle freaks te kunnen herkennen door het lezen van zijn/haar persoonlijke gebruiksaanwijzing denk ik dat ik toch dat ik afzie van mijn mening. Door mijn gebruiksaanwijzing zou de gemiddelde persoon mij ook als freak kunnen zien. Zo kom ik waarschijnlijk nooit de liefde van mijn leven tegen. Dus ik zeg laat maar, ik probeer zelf wel achter iemands gebruiksaanwijzing te komen…

Frankee