‘Zo kun je toch niet leven?!’

IK HAAT DEZE KOU… En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Ik ben niet gemaakt voor de winter. Ik ben dan ook zo’n persoon die niet snapt waarom men op wintersport gaat. Ik bedoel, je gaat helemaal bepakt in de sneeuw rollen en komt vervolgens thuis met een paar wasbeerogen, omdat de enorme skibril je ogen de hele tijd heeft bedekt. Ik weet het niet hoor… Maar dat is toch geen sexy look? Geef mij maar zon en strand.

Met deze rotkou vind ik niks lekkerder dan thuisblijven met de gordijnen dicht. Lekker de kachel aan, een volle koelkast, een stapel chocola en nieuwe series op Netflix. Dat klinkt toch hemels? Het ding is alleen dat als je vaak thuis blijft, je ook je huis vaker op orde moet stellen, want in een berg stof chillen is niet relaxed.

Helaas zit het schoonmaak-gen niet bepaald in mij. Dus beeld je maar eens in hoe geïrriteerd en vermoeid ik al raak bij het idee dat ik een afwas heb staan, of dat ik weer eens alle verdwaalde kattenharen moet stofzuigen.

Elke keer als ik eenmaal begin met het schoonmaken van mijn huis, word ik weer afgeleid met een of ander dom nieuwsbericht. Drake datet Jennifer Lopez? Wow… Wacht, wat heb ik gemist? Ik wist niet eens dat hij het had uitgemaakt met Rihanna. Dit moet ik even verwerken. Zittend. Op de bank. Met een zak chips en de nieuwe aflevering van America’s Next Top Model. Helemaal niet denkend aan Drake en J.Lo.

Terwijl de stofzuiger mij verdrietig aankijkt vanuit de hoek, verberg ik mij steeds meer en meer onder de warme dekens. Vanuit mijn ooghoek zie ik een dot kattenhaar op de grond liggen. De wasmachine piept en ik hoor mijn moeder in mijn hoofd 'Zo kan je toch niet leven?' schreeuwen.

Ik zucht en kijk voor me uit. Ik mompel van alles en vraag mij af waar ik dit aan heb verdiend. Waarom heb ik geen schoonmaakster die dit krot kan bijhouden? O ja, omdat ik mijn geld alleen maar uitgeef aan eten en dvd’s die ik nooit meer kijk.

Ik pak met een kleine traan in mijn oog mijn stofzuiger en ga als een bezetene mijn huis door. In de woonkamer zuig ik per ongeluk wat kattenspeeltjes op. Ik krijg de evil eye van mijn poes Chilli. Als ik onder mijn bed stofzuig, ben ik niet eens verbaasd dat er meerdere KitKat wikkels onder vandaan komen. Ik pak een doek en maak mijn badkamertje schoon. Pleur wat bleek op de douchevloer en in de WC. Ik doe de afwas. Ik vouw mijn was netjes op en hang de nieuwe lading op.

Dit was meer dan genoeg voor een dag. Ik ben niet gemaakt voor dit werk. Terwijl ik uitgeput op de bank zit en om mij heen kijk, begin ik te glimlachen. 'O, zo ziet mijn huis er schoon uit. Wat fijn!'

Ik ga vervolgens als een echte huismus in foetuspositie op de bank liggen en verdoem alvast de dag dat ik weer moet schoonmaken of door de kou moet. Kan ik hier blijven liggen totdat het lente is?

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious

Foto: Willa Navarro