Zijn ode aan Bridget Jones’s Diary

10 augustus ’14

Gegeten: Speltbrood met kaas, twee borden spaghetti met rare saus, half zakje M&M’s, zakje wortels, twee vegetarische saucijzenbroodjes en een fles spa rood opgedronken.

36 minuten aan de telefoon gezeten waarvan ik 6 minuten niet echt oplette. 20 minuten denk ik aan ‘hem’, dat gaat beter. 8 e-mails beantwoord, 1x hard gelachen om mijn vocalen, 40 minuten wasmachines vergeleken, 10 minuten kattenkots opgeruimd, hele nacht geïrriteerd en bang voor monster. 
 

10:00 uur: Ik kijk naar buiten en word meteen gedeprimeerd door de donkere wolken die ik in de lucht zie hangen. Goede reden om vandaag niet naar buiten te gaan. Met andere woorden; ik zie je na het weekend wel weer, sportschool.

10:15 uur: Oké ik ga er uit. Stel je voor dat ik van die doorligplekken krijg, niemand die mij hier even kan omdraaien.

10:30 uur: Ik zit op de bank, kijk een aflevering van Friends en eet mijn bakje havermout met banaan. Ik moet een wasmachine bestellen. Ik heb mijn oog op twee mooie wasmachines. Ik wil eigenlijk de Whirlpool, maar ik besluit er nog even een half dagje over na te denken. Lees: Ik vind het te vermoeiend om al mijn gegevens in te vullen en ik wil nu alleen maar bankhangen.

12:45 uur: Ik ben al de hele ochtend aan het gamen. Ik moet misschien eens gaan douchen. Ik krijg een WhatsApp'je binnen. In mijn hoofd hoop ik steeds op een berichtje van ‘hem’, maar het zijn mijn vriendinnetjes die zeuren over het weer. Ik zeur lekker mee.

14:00 uur: Albert Heijn. Ik sta op de voet van een mooie jongen. Ik bied mijn excuses aan, hij lacht en geeft me een schouderklopje. Ik begrijp dit gebaar niet. Dus ik zeg met een dom verward hoofd “dank je wel”. Mooie jongen staat voor me in de rij. Ik moet mezelf beheersen om hem niet op zijn andere voet te trappen. Ik ben benieuwd wat hij dan gaat doen. Gelukkig word ik net op tijd afgeleid door de chocola bij de kassa.

17:00 uur: Na enkele uren prutsen met Garageband en mijn microfoon, besluit ik om maar de Whirlpool te bestellen.

17:03 uur: De Whirlpool is uitverkocht. Why God, why?!

17:08 uur: Na overleg met m'n ouders heb ik besloten om toch maar die andere te nemen.
 
17:15 uur: Ik heb een wasmachine besteld. Mijn eerste eigen, geen tweedehandse, wasmachine. Ik word volwassen. Het enige wat ik nu nodig heb, is een echtgenoot. Ik kijk naar mijn telefoon. Nog steeds geen bericht van ‘hem’.

18:00 uur: Koken. Met andere woorden: een paar random ingrediënten in een pan gooien en wat pasta koken. Ben saus vergeten te kopen. Ik geef mooie jongen de schuld. Zou spinazie à la crème lekker zijn als pastasaus?

18:30 uur: Geen culinair hoogstandje, maar het is te doen. Ik schep een tweede bord op.

22:00 uur: Ik ben supergevoelig vandaag. Ik word emotioneel door de domste dingen op TV en ik mis The Oprah Winfrey Show.

00:00 uur: Tijd voor bed.

00:30 uur: Waarom kan ik niet slapen? Oh juist, volle maan. Ik ben altijd heel heftig aan het PMS’en tijdens de volle maan. Alles is te veel. Een reclame kan er al voor zorgen dat ik verdrietig ben voor de rest van de dag. Ik wil chocola, meer dan normaal. En lekker slapen kan ik ook wel vergeten.

05:20 uur: Na een paar onrustige uurtjes hoor ik een van mijn poezen overgeven. Als een bezorgde papa sta ik op. Ik ruim de kots op.

05:30 uur: Wil weer onder de dekens kruipen, tot mijn grote verschikking zie ik een grote spin op mijn bed lopen. Ik ren snel naar de keuken om keukenpapier te pakken.

05:31 uur: Spin is nergens meer te bekennen. Ik ben in paniek. Zal ik ‘hem’ bellen? Nee, ik kan dit. Als ik de deken wegtrek, zie ik het monster lopen. Ik pak de spin op en spoel 'm door.

05:40 uur: Ik bestudeer het bed grondig op kindjes van monster of ander dergelijke gedrochten.

05:45 uur: Niks gevonden. Ik gooi mezelf neer op bed en denk aan ‘hem’, mijn nieuwe wasmachine, monsters en aan Oprah. Wat is het toch rumoerig in mijn hoofd. Om moe van te worden…

Frankee