Lees meer!

80% van mijn dagen draait om eten. Als ik wakker word, denk ik meteen aan wat ik ga eten voor ontbijt. Tijdens mijn ontbijt, ben ik al bezig met het bedenken van mijn lunch. Tijdens die lunch denk ik aan avondeten. En tijdens het avondeten ben ik druk bezig met het bedenken wat ik later op de avond ga eten bij de film die ik ga kijken. Het is een wonder dat mijn aderen nog niet zijn dichtgeslibd, want de voedseltrein naar mijn mond gaat non-stop door. 

Er zijn verschillende soort eters in de wereld. Ik ben een emotionele eter en een gezellige eter. Dus ik eet eigenlijk altijd, want met mensen ben ik gezellig en alleen ben ik emotioneel. Met vrienden eet ik mijn eigen bord plus al hun restjes op en alleen huil ik terwijl ik een bak Ben & Jerry’s naar binnen werk. 

Als ik dan zo kansloos alleen op de bank zit met eten voor mijn neus kijk ik meestal slechte TV. Het ergste vind ik de reclames, want ik ben erg gevoelig voor reclames. Als ik een lekker product in een misleidende reclame zie, ga ik naar de supermarkt, het liefst nog dezelfde dag. Mensen zeggen dat je niet met honger naar de supermarkt moet gaan, maar wat als je altijd honger hebt? 

Ik zweer het je. Als ik niet zo verslaafd was aan eten was ik een gespierde God geweest. Maar als ik moet kiezen tussen een middagje vies zweten in de sportschool of een lekkere lunch kies ik altijd voor de lunch met een stukje taart als afsluiter. Dat betekent niet dat ik niet af en toe naar de sportschool ga. Maar de enige echte reden dat ik ga is dat ik veel kan eten zonder dat ik tonnetje rond word. 

‘De liefde van de man gaat door de maag’ zeggen ze. Dat kan best kloppen aangezien het mijn missie in het leven is om een man te strikken die heel goed kan koken. Maar terwijl ik op de bank zit met een zak Doritos en kansloos op zoek ben naar een chef-kok op Tinder vraag ik mezelf af waarom ik eigenlijk op Tinder zit. Ik had al lang moeten accepteren dat ik eindig met een huis vol huisdieren en vieze kleffe magnetronmaaltijden. In plaats van met een partner die mij sensueel druiven voert, de lekkerste gerechten voor mij bereidt en mij tijdens het eten vraagt hoe mijn dag was. 

Who am I kidding? De langste relatie die ik ooit zal hebben, is die met eten. Ik hou van voedsel en ik wil er nooit van scheiden. Laten we eerlijk zijn. Lekker eten geeft je net zo’n verzadigd gevoel als de liefde van een lekkere kerel. Het enige verschil is dat eten je niet tegenspreekt, nooit vreemd zal gaan en nooit tegen je liegt. Eten staat altijd voor je klaar. En met dat gezegd te hebben… waar is die zak chips die ik verstopt heb? 

Frankee

 

Trui:
Sweaters Knups2.0