Ben jij het met hem eens?

Ik ben er zelf één, ik speelde vroeger ook met Hot Wheels en heb nog steeds een relatie met mijn Playstation, maar alsnog begrijp ik de meesten niet. Ik heb het over De Man.

Ze blijven een raadsel en ik krijg nooit hoogte van mannen. Aan mijn vriendinnen hoef ik ook nooit te vragen wat er nu precies in ze om gaat. Dat vertellen ze gewoon. Vrouwen praten over hun gevoelens, en zijn meestal een open boek. Jongens dus niet. En naast dat mannen vreemde wezens zijn, doen ze ook dingen waar ik helemaal niks van snap.

Rochelen
Ik zie het dagelijks gebeuren. Een jongen die een dikke vette rochel produceert en het dan nonchalant uitspuugt. Dude, dat is ranzig en het ziet er niet uit! Ja, ook ik heb weleens last van overtollig speeksel of een vieze smaak in mijn mond, maar ik ga niet in het openbaar mijn keel schrapen en dan vervolgens een fluim uit mijn mond spugen. Ik ben namelijk netjes opgevoed.

In het kruis graaien
We hebben allemaal weleens dat ons ondergoed niet goed zit, of dat het voelt alsof je bil je ondergoed op eet. Dan corrigeren we het even, privé. Maar flink in het kruis graaien alsof je leven er van af hangt? Nee, dat doe ik niet, en ik neem aan dat jullie het met mij eens zijn dat het er niet uitziet als een jongen dat doet.

Niet weten wanneer er iets aan de hand is
Ik was op bezoek bij een vriendinnetje. Ze was verdrietig over de problemen in haar familie. Ze huilde tranen met tuiten. Ineens kwam haar vriend binnen. Hij keek haar aan en vroeg doodleuk wat ze gingen eten. Uhm, hallo… Je vriendin was aan het janken. Moet je niet vragen wat er aan de hand is, of haar troosten?

Te trots om de richting te vragen
Gast, je bent verdwaald. Vraag gewoon de weg. Niemand vindt je minder man door toe te geven dat je geen idee hebt hoe je weer thuis moet komen.

Als een pauw in de sportschool rondlopen
Ik ben altijd zo verbaasd over de hoeveelheid haantjes die rondlopen in de sportschool. Ze lopen met hun spieren en geföhnde haren te paraderen alsof ze een geschenk van God zijn. Ik loop erbij als een bezwete hamster dus ik ga niet doen alsof ik in een fashion show loop. De dames die sporten doen precies dat, sporten. Ik zie meiden nou nooit heen en weer lopen in de sportschool, met hun getrainde billen en buikspieren. 

De WC bril omlaag doen
Ik ben dagelijks omringd door vrouwen. Als ik ergens naar de WC ben geweest, doe ik ook altijd de WC-bril weer naar beneden. Hoe kan het dan dat zoveel andere mannen zo lui zijn om die bril naar beneden te doen… En hun handen niet te wassen? JAK!

Bang voor ‘houden van’…
'Ik vind je leuk'. Het komt niet vaak uit mijn mond, maar de keren dat ik het heb gezegd, zag ik de paniek in de ogen van de mannen, en renden ze de andere kant op. Het kost veel lef om toe te geven dat je iemand echt leuk vindt, dus waarom moeten ze het dan altijd zo lastig maken voor ons? Zucht.

Girls, ik denk dat jullie het bij veel punten met mij eens zijn. Mannen zijn vreemde wezens. Ze maken ons gek, onzeker en we vinden ze heel vaak vies. Maar toch kunnen we ook niet meer zonder ze…

Frankee