Wat heeft hij nu weer gezegd..?

Als ik in aanwezigheid ben van andere mensen, kunnen er drie situaties plaatsvinden. Situatie 1: ik ben erg sociaal en gezellig en ik wil iedereens beste vriend zijn. Situatie 2: ik voel me onwijs ongemakkelijk en kan best stil zijn. Of situatie 3: ik ben maar half aanwezig op deze planeet en de stomste dingen rollen uit mijn mond. De laatste tijd is het helaas vaak een combinatie van situaties 2 en 3.

Kat uit de boom kijkend-type, zal je misschien denken, maar in mijn geval is het dat ik de kat in de boom ben en rare dingen naar je schreeuw.

Ik werd afgelopen weekend voorgesteld aan een lieve, spontane jongeman. Het eerste wat uit mijn mond kwam? 'Wow, wat heb jij grote tanden!', en nee… Ik had niks gedronken. Achteraf hoorde ik dat de jongen in kwestie mij een eikel vond. Begrijpelijk.

'Ik ben wel klaar voor een vriendje, waar vind je zoiets? Zijn ze misschien nog in de aanbieding bij de HEMA?', hoorde ik mezelf doodserieus zeggen tijdens een etentje.

Aangezien mijn vriendinnen al vaker vreemdere dingen uit mijn mond hadden gehoord, reageerden ze alleen maar met; 'Je was toch zo monogaam jezelf aan het daten?'

Ik schraapte mijn keel en keek ze teleurgesteld aan. 'Ja, dat klopt. Ik wil alleen maar een vriendje zodat ik iets anders op mijn Instagram kan zetten in plaats van mijn eigen gezicht en mijn poezen.'

Het etentje werd daarna iets té gezellig… Dus toen ik de ochtend erna mijn telefoon pakte, wilde ik door de grond zakken. I was on fire die avond. Ik had zoveel rare berichtjes gestuurd! Dit zijn een paar voorbeelden van sms'jes die ik heb verzonden:

'Ik baal dat ik geen tiener meer ben… Nu kan ik nooit meer mee doen aan MTV’s Teen Mom. Ik zou daar echt perfect voor zijn geweest.'

'Is het raar dat ik na het zien van De Kleine Zeemeermin zin krijg in sushi?'

'Ik vraag mij af hoe ik eruit zal zien met de oude neus van Victoria Beckham.'

'Is het vreemd als ik mijn poezen mee neem naar de bruiloft?'

Ik sloeg mezelf hard in m'n gezicht. Mijn vingers zijn net zo erg als mijn grote mond. Ik type net zulke absurde dingen als ik denk. Misschien kan ik gewoon beter even stoppen met praten… En typen.

'Aangezien Dreft hardnekkig vet verwijdert… Val ik dan af als ik mezelf ermee was?' 

Damn it Frankee, nu stoppen!

Frankee