Mobiele telefoons zijn evil!

Ken je dat gevoel dat je denkt dat je je telefoon kwijt bent? Je hart klopt, je begint te zweten en als een gek ga je om je heen zoeken. Herkenbaar toch?

Mijn telefoon is altijd bij mij. Niet zo zeer omdat ik altijd bereikbaar wil zijn, maar omdat ik verloofd ben met Spotify en ieder moment van de dag muziek wil luisteren. Alleen al daardoor houd ik zielsveel van mijn iPhone. Maar toch denk ik dat mijn telefoon mij stiekem wil vermoorden.

Ik ben al denk ik 30 minuten bezig met het schrijven van dit kleine stukje. In die tijd heb ik om de 5 minuten op mijn telefoon gekeken of ik nog nieuwe e-mails heb en wat voor rare berichtjes mijn vrienden mij hebben gestuurd.

Vervolgens kwam Taylor Swift’s nummer Style in mijn hoofd. Toen ben ik haar clip gaan kijken op YouTube. Daarna wilde ik weten wie die belachelijke knappe jongen was in haar clip. Dankzij Google kwam ik erachter dat hij het vriendje van Sarah Hyland van Modern Family is.

Vervolgens belandde ik bij een video met Modern Family-bloopers. Vanuit daar klikte ik weer door op de ene na de andere video en dat allemaal terwijl ik aan het Snapchatten was met mijn vrienden.

Mijn telefoon houdt me van mijn werk, laat mij vaak lachen maar zorgt ook voor onnodige stresssituaties.

Ik kan mij nog heel goed herinneren toen een vriendin van mij vertelde dat ze het had uitgemaakt met haar vriendje. Hij ging vreemd voor het leven, dus ik was al geen fan van deze gozer. Maar goed, met tranen in haar ogen vertelde ze dat het echt over was. Ze stond op om haar neus te snuiten en ik sms’te meteen onze wederzijdse vriendin. 'Ze heeft het uitgemaakt met die vieze slijmbal! ZO BLIJ! Wat een rat was dat.'

De heartbroken vriendin kwam de kamer in en vroeg mij waarom ik zo’n dom berichtje naar haar had gestuurd. Oeps. Ik verontschuldigde me, legde mijn telefoon neer en wilde mezelf, terwijl ik op de begane grond zat, uit het raam gooien. Ik wilde dat dit de enige keer was dat mijn telefoon mij voor het blok had gezet. Maar het is te vaak gebeurd dat ik een mail, sms, app'je of foto naar de verkeerde stuur.

Over foto’s gesproken. Vroeger hadden we een normale camera. We moesten het rolletje vol schieten, het laten ontwikkelen en wachten tot de foto's klaar waren. De lelijke foto’s gooiden we weg en dat was dat. Als er nu een lelijke foto van je wordt gemaakt is dat forever. En als die lelijke foto dan online wordt geplaatst, kunnen mensen er ook nog eens hele lelijke reacties onder plaatsen.

Dat komt dus allemaal door de mobiele telefoon. De eikel.

Mensen bellen terwijl ze aan het rijden zijn en daardoor gaan mensen dood. We checken onze e-mail op straat, letten niet op en worden aangereden. We vallen in fonteinen of lopen tegen lantaarnpalen aan terwijl we aan het sms’en zijn. Levensgevaarlijk, onze mobieltjes.

Ik weet zeker dat onze telefoons de wereld gaan overnemen. Ze nemen ons leven al over, dus waarom niet de rest van de wereld? Je mag mijn mening gek vinden, maar ik ben niet gek. Behalve als ik mijn telefoon kwijt ben. Dan dus wel.

Frankee