Blog Frankee: Namasté

Zijn eerste yogales

Zijn eerste yogales

Yoga. Mijn vriendinnen doen het. Mijn schoonzus doet het. Mijn bakker doet het, en volgens mij doen mijn poezen het ook elke ochtend. Toen ik op een saaie middag de vraag kreeg of ik een proefles wilde volgen met een vriendinnetje, kon ik geen smoes verzinnen om niet te gaan. Dus ik ging. En dat heeft ze geweten ook.

Als al die celebrities zo strak en knap worden van yoga, moet dit toch ook wel iets voor mij zijn? Dus daar zat ik dan, trots als een pauw op een matje boordevol hoop en energie. Mijn vriendin keek mij nog even angstig aan. 'Je kan nu nog weg hoor.' Ik knikte nee. Ze liet een diepe zucht en sloot haar ogen. 'O, zijn we al begonnen?', riep ik. 'Ssst!', werd er achter me gesist. 'Oké, blijkbaar wel dus.'

Een paar mensen ‘nomden’. Ik was onrustig, de lerares stond achter me en fluisterde in mijn oor: 'Wees ervan bewust dat u hier bent. Focus je op je ademhaling en op niks anders. Sluit je gedachten van de wereld.' Deze vrouw kent mij niet. Mijn gedachten zijn net zo actief als Spongebob die teveel suiker op heeft, maar ik deed alsof ik gefocust was. ??

Terwijl de mensen in de groep ademden alsof ze een kind aan het baren waren, vroeg ik me af of ‘I should nama-stay or go’. ?Ik keek op de klok. Ik zat hier pas 5 minuten, ik moest nog 85 minuten. Ik baalde dat ik mijn telefoon nu niet bij mij had. Dan kon ik in ieder geval nog mijn vriendengroep appen met het ongelooflijke verhaal dat ik hier was. ??

Na 10 minuten begon ik honger te krijgen. Terwijl ik mijn arm over mijn hoofd vouwde en ik mijn benen in een onmogelijke positie stretchte, dacht ik na over wat ik vanavond wilde eten. Een afbeelding van een pizza kwam ineens in mijn gedachten tevoorschijn. Is dit wat yoga met je doet? ??

Ik keek om me heen. Ik zag mensen buiten de zaal zweten op de crosstrainer. Zouden ze mij ook kunnen zien? Zouden ze zien dat ik hier als een ongemakkelijke struisvogel me alle kanten op wring? Ik zou nu zo graag op een simpele crosstrainer willen. O my gosh, ik wenste gewoon dat ik op een crosstrainer mocht trainen. Is DAT wat yoga met je doet???

Na 20 minuten wist ik het zeker. Ik kan me niet binden aan yoga. Over binding gesproken, mijn laatste date vraagt zich waarschijnlijk af waarom ik mij niet kon binden aan hem. Maar het is net als deze les; het kwam langzaam op gang en daarna was ik afgeleid en verveeld.

Een half uur in de les en ik begon de Charlie’s Angels-film in mijn hoofd af te spelen. En toen moest ik plassen. Ik fluisterde tegen mijn yoga-vriendin, die zo lenig is dat ze bijna haar eigen kont kan kussen, dat ik naar de wc moest. Ze siste als een kat en zei geniepig dat ik moest gaan.

Onderweg naar het toilet besloot ik niet meer terug te komen. De strakke leggings en muffe matjes zijn niks voor mij. Ik heb het geprobeerd, ik heb gezweet, ik ben er klaar mee.

Namasté? Eerder nama-nee.

Frankee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen