Lees meer…

'Oké, wanneer ben ik een fossiel geworden?' vraag ik hardop aan mijn vriedinnen nadat ik vroeg of ze iets zachter wilden zijn omdat ik probeerde te slapen. Het was 12 uur 's avonds en ik hoefde pas om 9 uur op te staan, dus het sloeg nergens op. Mijn vriendinnen hadden de grootste pret en ik moest weer vervelend gaan doen. Wanneer ben ik van 'party animal' naar 'party pooper' gegaan? Terwijl ik dat mijzelf afvraag zie ik mijn eigen weerspiegeling in een spiegel en mijn mond valt wagenwijd open. Versleten pyjamabroek, groot T-shirt en een vermoeid hoofd. ik hoor een sexy jonge man te zijn! Hoe ben ik dan in godsnaam een verlepte volwassen zeurkous geworden?

Discipline hebben is een goede kwaliteit. Het zorgt ervoor dat je verder komt in het leven, maar diezelfde discipline zorgt er soms wel voor dat ik leuke momenten mis. 'Nee, ik ga niet uit want ik moet morgen werken…' is een veel voorkomend excuus die uit mijn bejaarde mond komt als mijn vrienden vragen of ik mee uitga. 

De dag erna hoor ik dan dat ik weer van alles heb gemist en dat die ene leuke jongen nog naar me vroeg. Ik kan mezelf dan wel voor mijn kop slaan. Maar ja, opa Frankee wilde slapen, dus hij ging met zijn twee senioren poezen op tijd naar bed. Dit kan zo niet langer doorgaan. Ik ben nog jong en heb nog echt wel de energie om met mijn vrienden lol te maken.

Dus afgelopen week besloot ik om tegen geen enkele uitnodiging nee te zeggen. Meerdere feestjes op een dag? Prima! Ik ben er! Nieuwe club checken? I'm there! ik ben namelijke nog best hip en happening. Ik keek al helemaal uit naar het weekend, totdat ik grieperig begon te worden. Uitslapen? Nee! Uitzieken? Are you kidding me?! Ik vertikte het. Ik moest en zou mijzelf bewijzen dat ik niet bejaard was geworden.

Het afgelopen weekend stond ik, zoals ik had afgesproken met mezelf, elke avond op de dansvloer. Heel erg sexy voelde ik mij niet met mijn snotneus, maar ik was er. En ook al hield ik het niet altijd tot het einde vol door mijn enorme verkoudheid, de vervelende traan ogen en een hoest die klonk als een paringsroep van een zeehond. Ik deed mijn best. Achteraf gezien ben ik blij dat ik elke avond uit ben gegaan. Ik heb namelijk een enorm leuk weekend gehad. Ik heb ontzettend veel gelachen, lekkere drankjes gedronken en onwijs veel gegeten. High five for myself!

Nu is het weekend weer voorbij. Het was leuk, maar ook enorm vermoeiend. Ik ben supermoe. Ik moet onwijs veel gaan bijslapen en ik moet toch ook echt eens gaan uitzieken… Zucht. Sinds wanneer ben ik volwassen geworden? En hoe laat ik het stoppen? Kan ik wakker gemaakt worden als iemand het antwoord hierop weet, want opa Frankee kruipt toch nog even onder de dekens.

Frankee
(Twitter)

Trui: Breaking Rocks