How to know when you are dating a psycho.

“Ik moest aan je denken”, zei mijn collega toen ze mij een boek gaf. Op de omslag van het boek is een man vastgebonden aan een stoel en een vrouw heeft een brander vast. Dit is geen kinky gedoe a la ‘Fifty Shades of Grey’, nee dit boek heet ‘How to know when you are dating a psycho’. O fijn, dit is dus het beeld dat ik creëer bij andere mensen. Ik lach en stop het boek in mijn tas.

Thuis vraag ik mij ineens af of mijn collega nou bedoelt dat ik een pyscho ben of dat ze vind dat ik psycho’s aantrek. In beide gevallen is het niet zo positief. Hard begin ik na te denken over mijn meest psycho momenten en ik schaam me om toe te geven dat ik er helaas wel een paar kon bedenken.

 

 

– The Hulk
Ik heb ooit tijdens een boos moment mijn bank opgetild en naar mijn ex gegooid. Als je me in het echt kent, dan weet je dat ik een klein ventje ben, dus een bank optillen is niet iets wat ik makkelijk kan. Maar ik was zo boos, dat mijn innerhulk naar boven kwam. Ik tilde mijn bank op en gooide ’m naar hem toe. Uiteraard verdiende hij het, maar daar gaat het niet om. De psycho in mij bestaat dus.

– The cleaning lady
?Nadat ik wederom enorm gekwetst was, heb ik in een boze bui alle spullen van mijn ex verzameld en door het trappenhuis gegooid. Ik heb altijd moeite met opruimen. Ik vind het saai, ik ben er te langzaam voor en ik vind het zonde van mijn tijd. Ik was dus enorm verbaasd dat ik binnen vijf minuten al zijn spullen had verzameld en zonder moeite naar beneden gooide.

– The drunk mess
Er is een verschil tussen normaal dronken zijn met vrienden of dronken zijn terwijl je in een relatie zit. De meest geniepige opmerkingen, achterdochtige momenten en lelijkste acties gebeuren als ik drank op heb en onzeker ben over de relatie. Ik kan alles bij elkaar schreeuwen of ik kan je gewoon compleet negeren. In ieder geval gaat mijn ‘psycho bitch mode’ aan op zo’n moment.

– The sixth sense?
Je kan liegen wat je wil. Je kan het ontkennen en je kan doen alsof er niks aan de hand is, maar ik weet het. Zo vaak is het mij overkomen dat ik voelde dat de ‘energie’ in de relatie veranderde. De ander kon nog zo zijn best doen om te doen alsof alles hetzelfde was, maar ik heb een sixth sense voor dit soort dingen. Je gaat vreemd! Als een soort Sherlock Holmes heb ik al bewijs gevonden en ik blijf dus naar tegen je doen totdat je mans genoeg bent om het op te biechten.  

In context moeten jullie natuurlijk weten dat er wel altijd een reden was waarom ik mij zo gedroeg. Onzekerheid, bedrogen worden of achter leugens komen… Het zorgt er altijd wel voor dat iedereen een beetje pyscho word.

Ik kijk naar het boek. Ik vraag mezelf af of ik het wil lezen. Ik bedoel; iedereen kan een beetje psycho zijn van tijd tot tijd. Zelfs de meest vredelievende persoon op de wereld heeft een inner psycho-bitch die af en toe iets van zich laat horen. Just deal with it. We are all psychos and we kinda love it.

Frankee