‘Ze doet de deur open en ziet er niet uit’

Ik klop aan bij mijn net gedumpte vriendinnetje. Ze doet de deur open en ze ziet er NIET uit. Ik mag dit zeggen aangezien ik bevriend met haar ben.

'Zag je er ook elke ochtend zo uit toen je nog met je vriend was?' vraag ik haar. Ze kijkt mij aan en begint vervolgens te lachen. 'Nee man, dan moest ik eerst een uur in de make-up, voordat ik mezelf toonbaar kon maken. Je kent dat toch wel?'

Beledigd loop ik haar huis binnen. 'Alsof ik make-up gebruik?! Dus nee, dat ken ik niet, ik wil er verzorgd uitzien als ik alleen op de bank zit of als ik de deur uit moet. Ik wil er nooit uitzien alsof ik een week onder het stof heb gelegen.'

Ze loopt sjokkend achter me aan en zegt tegen mij dat het nu niks meer uitmaakt aangezien ze weer single is. 'Ik heb het recht om er nu zo uit te zien.'

 

Ze heeft gelijk. Als single kunnen we achter gesloten deuren onze eigen vaste rituelen uitvoeren zonder dat we raar worden aangekeken.  We kunnen erbij lopen als zwervers en we kunnen onze inner-freak omarmen. Oftewel onze eigen ‘single behavior’ uitvoeren. 

 

Ik ben heel erg goed in troep maken. Waar ik ook kom ik laat altijd een bende achter. Mij maakt het nooit zoveel uit hoeveel troep er in mijn huis is. Tenzij ik weet dat er iemand langs komt. En al helemaal als het potentieel date materiaal is. Dan verander ik in de stofzuiger van de Teletubbies en ruim ik alles in recordtijd op. 

 

Een hele zak M&M’s eten… en daarna nog een zak chips en dan een bakje noodles gebeurd regelmatig als ik alleen ben. Mocht er een date over de vloer komen dan wil ik niet meteen overkomen als een vreetzak. Zoiets moet opgebouwd worden. Dus in zijn aanwezigheid hou ik het bij een half zakje M&M’s. 

 

Als ik alleen ben gebruik ik de saladeschaal zowel om de salade in te maken, maar ook om de salade in op te eten. Het klinkt dom, maar het scheelt wel een minuut afwassen. Als Prince Charming over de vloer komt dan schep ik het natuurlijk wel op een bord als een normaal opgevoed mens.

 

Nog meer single Frankee behavior: ik eet alles schaamteloos in bed met mijn laptop erbij. Ik vergeet vaak het vuilnis weg te brengen, dus prop ik maar meer vuil in diezelfde overvolle zak. Ik geef vaak een ‘uitverkocht’ concert in mijn slaapkamer. Ik ben regelmatig te lui om mijn bed te verschonen. Ik zet maar al te graag hetzelfde nummer honderd keer op repeat en ik heb hele gesprekken met mijn poezen.  

 

We breken onze ‘single behavior’ af als we in een nieuwe relatie stappen. Maar beetje bij beetje kruipen ze weer in ons systeem en doen we ze gewoon waar onze lover bij is. Als hij je na al die rare dingen nog steeds accepteert dan weet je dat jullie voor elkaar gemaakt zijn. 

 

Frankee
 

 

Foto: Martika de Sanders
Styling: Jantine de Vroome
MUA: Rosa Dijkstra