…die je nooit meer wilt meemaken

Single zijn heeft zo zijn voordelen. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel. Er zijn vaak genoeg momenten dat een vrijgezel de hulp nodig heeft van iemand anders. Hoe graag we onszelf ook onafhankelijk noemen, sommige dingen kan je gewoon niet alleen.

Hieronder tref je 5 momenten die ik als single heb beleefd waarop ik dacht dat ik alleen zou sterven. Alleen maar omdat er niemand anders was om mij te helpen op dat moment. Waar is de prins op het witte paard als je hem nodig hebt?

 

 [1] Spook TV
Ik lag ’s nachts in bed en was lekker aan het dromen. Waarschijnlijk over chocola en kittens. Het was stil. Uit het niets sprong mijn TV aan. Ik kreeg een mini-hartaanval en dacht dat er iemand in mijn kamer rondliep. Uit respons begon ik 'Hallo? Please don’t kill me' te roepen. Toen ik eenmaal mijn ogen open had, zag ik dat het dikke achterwerk van een van mijn poezen op de afstandsbediening zat en daardoor de TV aan was gegaan.

[2] De lastige pistachenoot
Ik lag op de bank Desperate Housewives te kijken. Ik had een bakje pistachenoten voor mijn neus die ik opat alsof ik al een week geen eten had gehad. Terwijl ik een nootje naar binnen gooide moest ik ook lachen. 
De pistachenoot schoot daardoor in m'n verkeerde keelgat en ik kreeg geen lucht meer. Ik sprong op en begon wild om mij heen te slaan. Door mijn hysterie sloeg ik een fles spa rood op de grond. Naast dat ik aan het stikken was stond ik nu ook nog eens in een plas spa rood. Natte sokken, hate it
Anyways, ik zag het al helemaal voor me hoe ik uiteindelijk later die week werd gevonden. Dood, gestikt in een pistachenoot. Twee poezen verhongerd naast mijn lichaam en het menu van de Desperate Housewives dvd op repeat. Gelukkig gleed het nootje na een helse minuut door en kon ik weer normaal ademen. En huilen.

[3] Invasie van beesten
Soms lijkt het alsof ik een Disney-prinses ben. Dieren komen altijd op mij af, maar in plaats van schattige fluffy beestjes, logeren de meest ranzige beesten het liefst op mijn hoofd. Ik lag in bed. Pikkedonker was het. Ergens in de verte hoorde ik wat geluid. Het kwam steeds dichterbij. Ik probeerde met een hand mijn telefoon te zoeken voor een lampje. Terwijl ik dat deed, voelde ik iets tegen mijn gezicht. Ik was meteen klaarwakker. Toen ik het licht aan deed, zag ik een enorme nachtvlinder op de muur. Niet oké! Ik gooide een tijdschrift naar het monster en het vloog weg… Richting mijn poes Baby die in een keer het beest dood sloeg en vervolgens opvrat. Bah! Om het nog erger te maken, werd ik van de week ook nog eens wakker met een spin op mijn hoofd. WAT EEN NACHTMERRIE! En niemand in de buurt om mij te kalmeren!

[4] Verhongeren
Herkenbaar voor veel singles. Je bent ziek, katerig of gewoon heel erg lui en je wilt echt niet meer naar buiten. En dan kom je tot de conclusie dat je geen chocola meer in huis hebt. Naar de supermarkt wandelen lijkt dan ineens een marathon. Dus klaag je en geef je je over aan het gevoel dat je vandaag gaat verhongeren. En dat je nooit meer in je leven kan genieten van de geweldige smaak van chocola.

[5] 'Ja, Ik wil…'
Elke keer als ik uitgenodigd word voor een bruiloft ben ik 80% van de avond gelukkig, blij en in extase voor het koppel. Romantiek is geweldig en ik applaudisseer voor iedereen die braaf genoeg is om zijn gevoelens en hart te volgen. Maar dan is er die overige 20% die mij het gevoel geeft dat ik een eeuwige vrijgezel blijf. Je voelt je pas echt een vrijgezel als je omringt bent door koppels en romantiek. Ik probeer te daten, maar het is nooit echt een succes. De laatste paar maanden alleen al had ik een date met iemand die mij uit het niets negeerde, een ander die meteen boos werd als ik niet reageerde op WhatsApp (bedankt blauwe vinkjes, u suck!) en een leukerd die in zijn enthousiasme (lees: dronken) zijn drankje over mij heen gooide.

Dus tjah, de prins op het witte paard. Dat ben ik zelf. Ik geef mijzelf peptalks, ik loop weg van nare situaties en ik red mijzelf van alle momenten waarop ik denk dat ik het niet alleen kan. En misschien is dat maar goed ook. Zo kan ik iemand anders zijn prins op het witte paard, of in mijn geval: prins op een dikke kat, zijn. Wie weet… misschien wordt het wel mijn taak om iemand te redden van single & scary momenten.

Liefs,
Frankee