Zijn liefde voor solo slapen

Ik houd van slapen. Ik word elke ochtend wakker, wensend dat ik weer naar bed mag. Ik dagdroom van mijn bed. Ik geef om mijn dekens en ik heb een speciale relatie met mijn vier kussens. Ik houd zoveel van mijn bed dat ik het niet graag deel met een ander (behalve mijn poezebeesten).

Er zijn vijf mensen in de hele wereld waar ik rustig naast in slaap val, maar verder vind ik het verschrikkelijk om naast een ander te liggen. Ik heb dezelfde mening over mijn bed als chocola: ‘Het is van mij en ik deel het niet.’ Als ik je een stuk van mijn chocola geef of je in mijn bed laat slapen dan vind ik je heel erg lief.

Nu heb ik genoeg vrienden en vriendinnen die het juist heerlijk vinden om wakker te worden naast een ander. Ze vinden het gezellig, knus en minder eenzaam. Met andere woorden: ze vinden dat ik zeur. Nou mijn lieve vrienden en lezeressen. Laat ik jullie even duidelijk maken waarom ik niet graag mijn bed deel.

Pyjama’s
Ik heb van een vriendinnetje een roze poezenpyjama gekregen. Het kreng zit super lekker, maar is oh zo fout! Het is niet echt iets om te dragen bij je vrienden die je graag plagen en al helemaal niet bij een potentieel vriendje.

Pukkel crème
Ik ga jullie een geheim vertellen. Jeugdpuistjes? Die krijg je niet alleen tijdens je jeugd. Die krengen blijven komen als onkruid. Soms hebben we hulp nodig in de vorm van een masker, crème of ander vies goedje om het weg te krijgen. Niemand wil en mag je zien op zo’n gedrocht-moment, dus doen we dit als we alleen zijn en voordat we gaan slapen.

Netflix & Chill… solo
Dan lig je na een lange dag eindelijk in bed, in je lelijke pyjama met pukkelcrème op je kop. Het enige gezelschap wat je dan wilt hebben is dat van Netflix. En wat fijn dat je geen ruzie hoeft te maken over wat er gekeken gaat worden. Je kan nu elke avond de films zien die niemand met je wilde kijken. Of de serie die je met je ex volgde: die kan je nu in één keer kijken zonder dat je op hem hoeft te wachten.

Dekens
Je kent het wel. Je wordt midden in de nacht wakker en je voelt aan als een ijsblok. Je boyfriend of die ene vriendin die is blijven logeren heeft de dekens van je afgetrokken. Met moeite probeer je jouw stuk deken terug te winnen, maar vaak is deze strijd al verloren voordat je begint. In je hoofd begin je ‘Let it Go’ te zingen en je geeft toe aan het feit dat je morgenochtend Frozen wakker gaat worden.

Vroeg opstaan
Uit bed gaan, is nooit leuk. Als de wekker gaat, moet ik altijd een beetje huilen. Toch sleep ik mijzelf elke ochtend uit bed en gooi ik mezelf onder de douche waar ik dan weer verder huil. Het is nog erger als je vroeg moet opstaan terwijl iemand je de hele nacht heeft wakker gehouden. Solo slapen geeft je nog de mogelijkheid om die 7 à 8 uur slaap te pakken elke nacht. Met gezelschap kan je dat wel vergeten.

Avond snacks
Ja, ik eet soms kaas in bed. En ja, ik ben weleens wakker geworden met een stuk chocola vast geplakt aan mijn wang en ook ben ik weleens in slaap gevallen met mijn hand in een zak chips. Who cares?! Ik slaap toch alleen!

Je kan jezelf zijn!
Laat die boer! Eet die sinaasappel in bed! Doe een Pokémon-marathon op Netflix. Het is jouw tijd, jouw leven en jouw bed! Je hoeft met niemand een compromis te sluiten, want je kan doen wat je wilt. Voelt dat niet goed?!

Slaap lekker! 

Frankee