Grootste Facebook-stalk fail ever

Ik heb een haat/liefdesrelatie met social media. Aan de ene kant vind ik het heerlijk dat als ik Facebook open, ik al heel snel op de hoogte ben met wat mijn vrienden allemaal doen in hun leven. Maar aan de andere kant… Als we dan weer eens een keer samen zijn en iemand vertelt een verhaal dat ik al heb kunnen lezen/zien op Facebook, ben ik al vrij snel verveeld. Ik val half in slaap en vraag dan maar of ze nog iets nieuws hebben te melden. Iets wat niet met de rest van de wereld is gedeeld.

Laatst overkwam mij iets heel beschamends. Ik had het alleen nog maar gedeeld met een paar collega’s en my best friends in de groepsapp. Maar nu ga ik het via social media delen met de rest van de wereld…

We stalken allemaal weleens onze crush op Facebook. Het is een veilige manier om iemand te checken. En in ieder geval vele malen beter dan als een of andere psycho in een bosje voor iemands huis te gaan liggen.

Tijdens een lunch met een vriendin, vroeg ze hoe het met de boys in mijn leven ging. Nonchalant zei ik dat er een cutie bij mij werkt. Mijn vriendinnetje wilde meteen een foto zien. Ik pakte mijn telefoon, opende Facebook en ging meteen op zoek. Keep in mind dat ik met deze gast nooit meer dan twee woorden heb gewisseld en dat ik eigenlijk niet zou moeten weten hoe hij heet. Maar dankzij mijn inner-stalker ben ik toch op zijn Facebook terecht gekomen.

Eenmaal op zijn Facebook zag ik dat we geen gemeenschappelijke vrienden hadden, wat al uiterst bijzonder is als je allebei in Amsterdam woont en bij hetzelfde bedrijf werkt. Ik klikte een foto aan en wilde mijn telefoon aan mijn vriendin geven. De telefoon viel half uit mijn handen en ik pakte daarom vrij onhandig mijn telefoon vast. Tot mijn grote horror zag ik heel snel het woord “gedeeld” in beeld staan.

‘WAT IS ER GEBEURD?!’ schreeuwde ik. Mijn vriendin barstte van het lachen in tranen uit. Ik had dus met mijn klunzige handen zijn profielfoto gedeeld op mijn eigen Facebook! What. The... NEEEE!

Nogmaals: Deze gast kent mij alleen van “goedemorgen”. Hij weet niet dat ik weet hoe hij heet. Hij weet mijn naam ook niet en ik weet niet eens of hij überhaupt op mannen valt… EN TOCH DEEL IK ZIJN FOTO OP FACEBOOK!

In een razend tempo verwijderde ik zijn foto. Daarna had ik met mijn vriendin nog getest of men dan alsnog een notificatie binnen krijgt als zoiets achterlijks gebeurd. En ja hoor… Op haar telefoon stond: “Frankee shared your post”. Een notificatie die hij dus ook binnen had gekregen!

Ik kon wel door de grond zakken. Na honderd opvliegers en mezelf een paar keer voor de kop te hebben geslagen kon ik er wel om lachen… Maar uiteraard ben ik hem toch keihard aan het ontwijken op werk.

Ik hoop dat ik door het delen van dit verhaal de vernedering nu langzaam kan verwerken en dat ik een paar van jullie heb kunnen laten lachen. Onhandige social media acties overkomen ons allemaal weleens, toch?

Frankee