Vreemde dromen & hun betekenis

Ik werd vandaag na een te korte nachtrust en een vreemde droom helemaal gedesillusioneerd wakker. Na een mini-hartaanval veroorzaakt door mijn wekker, vroeg ik me af wat deze droom nou weer zou betekenen. 

Ik heb vaak vreemde dromen. Zo droomde ik laatst dat ik heel heftig mijn spullen inpakte. Tegen iedereen zei ik dat ik nooit meer terug kwam, omdat ik ging verhuizen naar Euro Disney, want daar begrepen ze mij tenminste. Ook heb ik vaak dromen waarin uit het niets een wit springend konijn tevoorschijn komt.

De ‘opgegeten worden door een reuze muffin-droom’ komt ook veel voorbij. Persoonlijk denk ik dat die ooit nog eens uit gaat komen. Ook heb ik weleens gedroomd dat ik deel uitmaakte van het X-men team. Mijn dromenland is eigenlijk net zo vreemd en hysterisch als de kledingkeuzes van Britney Spears.

Vannacht droomde ik dat ik in een zonnig park was. Het gras was megagroen. Ik liep met mijn poes Chilli aan een tuigje en ik riep naar mijn vriendje Dave die net langs fietste op een mooie groene fiets.

Het vreemde aan deze droom is niet eens dat ik mijn poes in een tuigje had gestopt, want dat heb ik weleens geprobeerd en dat was geen succes, maar dat is een ander verhaal. Nee, het vreemde aan mijn droom was Dave. Mijn vriendje heet geen Dave. Sterker nog, ik heb helemaal geen vriendje. Ik ben kansloos. Ik ben undateble. Dus waar in godsnaam komt die Dave vandaan?

In mijn droom omhelsde ik hem, we lachten en we leken het perfecte vreemde koppel dat het heel normaal vindt om met een poes in een tuig rond te lopen. Het voelde alsof ik Dave al heel erg goed kende en onwijs veel om hem gaf. Het voelde alsof hij bij mij hoorde, heel vertrouwd. Maar toen ik wakker werd, was alleen de vieze ochtendsmaak in mijn mond het enige vertrouwde.

Ze zeggen dat iedereen die je in je droom tegenkomt iemand is die je kent. Ik ken de reuze muffin die mij opeet in mijn droom wel persoonlijk, maar ‘Dave’ ken ik niet. Ik kan hem heel duidelijk voor me houden, maar ik heb hem nog nooit eerder gezien. Dus geen flauw idee waar ik hem vandaan heb gedroomd. Zou die dan toch echt bestaan? De man van mijn dromen.

Dus ‘Dave’ mocht je echt bestaan en dit lezen; zullen we vanavond weer afspreken in het zonnige park? Ik zal Chilli deze keer thuis laten, maar kijk niet verbaasd op als er ineens uit het niets een wit konijn tevoorschijn komt… Of een reuze muffin die mij opvreet.

Frankee