Appen met je crush doe je toch niet in je eentje?

Mijn telefoon maakt een geluidje. Een sms. Een sms van een nummer dat ik niet ken. Ik word altijd nerveus van app'jes of sms'jes van onbekende nummers. Ik krijg dan een soort mini-vlinder in mijn buik, ik weet ook niet waarom. 

'Hey!'

Ik denk na. Wie kan dit zijn? En wat kan deze 'hey' betekenen? Hey, ik krijg nog geld van je? Hey, ik zag je flirten met mijn vriendje! Of gewoon 'hey'…  Ik denk na en besluit het nummer toe te voegen in de hoop dat hij/zij/het Whatsapp heeft en daar een profielfoto op heeft.

Ik blijf 1,5 minuut staren naar mijn scherm. Dan komt het nummer tussen mijn Whatsapp-contacten tevoorschijn. Ik klik erop en begin te glimlachen, want ik was vergeten dat ik de stoute schoenen had aangetrokken en mijn nummer had gegeven aan een knappe jongen. Na een twirl in mijn woonkamer krijg ik een black-out en weet ik even niks terug te sturen. 

Dus ik doe wat iedereen in zo’n situatie doet… Een screenshot maken. Daarna stuur je het screenshot door naar je beste vrienden en vraag je wat je terug kan sturen in zo’n geval. Damn mensen, daten is vermoeiend. Ik vraag mij af of onze scharrels ook zoveel moeite doen om ons de perfecte 'oké' of 'ja goed en met jou?' te sturen. Vast niet

Ik weet niet of de gemiddelde (hetero)man op de hoogte is van de screenshot analysis. In dat geval: jongens, onthoud dat als jij iets stuurt, de hele vriendengroep het te zien/lezen krijgt. Een crush app'jes sturen is een teamsport. Vooral in het begin, want je wilt niet kansloos overkomen. Dus vraag je om advies om de perfecte berichten te sturen.

P.S. Laat de jongen met wie je datet niet door je foto’s scrollen. Vooral als een zo’n foto een screenshot is van jullie chat. Geloof me…  I’ve been there en de ruzie die daarop volgde was alles behalve romantisch.

Aangezien in dit geval de jongen alleen nog maar 'hey' had gestuurd, krijg ik een paar poep Emoji’s en een vraagteken terug. Volgens mijn vrienden stel ik me aan. Ik mag ze pas weer lastigvallen met onzin, als hij daadwerkelijk iets had gestuurd waar ik niks op te zeggen had. Dus reageer ik met 'hey' en een smiley face. Het gesprek gaat van start.

Na een paar uurtjes heen en weer geappt te hebben, vertelt hij doodleuk dat hij al een vriend heeft, maar zijn ogen open hield voor andere leuke mannen. 

SCREENSHOT!

'Wat een eikel!', 'Is hij serieus?', 'Ik word non', 'Deze zag ik echt niet aankomen', zijn een paar van de reacties die in de groeps-app tevoorschijn komen. Daarna wordt met zijn allen het perfecte bericht opgesteld (die ik overigens niet kan delen vanwege het taalgebruik). Verstuur. 

Ik maak geen grap als ik zeg dat texten een teamsport is. Dus wees dankbaar dat je in dit soort gevallen vrienden hebt die je kunnen helpen om de perfecte flirt of om de ultieme diss te sturen. GO TEAM!

Frankee
 

Foto: Martika de Sanders