Met één grote uitzondering…

Kerst en Oud & Nieuw staat voor heel veel eten, superveel gezelligheid en…veel knuffels.

Ik word altijd heel ongemakkelijk als het gaat om hugs. Mijn vrienden moeten er vaak om lachen.

Als ze naar mij toe lopen om me te omhelzen, heb ik het zwaar. Dat uit ik door een rare bek te trekken of door heel hard te zuchten.

Ik vind het maar een naar idee dat iemand mij bedwelmt met zijn lichaamsgeur en mij vastpakt in een houding waardoor ik niet echt kan bewegen.

Het erge is dat mensen mij altijd heel graag knuffelen. Ik ben nou eenmaal kleiner dan de gemiddelde jongen, wat gelijk staat voor ‘ideaal knuffelformaat’.

Veel mensen denken dan ook dat ik het type ben dat graag knuffelt. Alsof het mijn hobby is. Newsflash: dat vind ik dus niet. Ik geef dan ook vaak een halve hug met een luchtkus en loop snel weer door. Ook al zijn mijn knuffels zo ongemakkelijk, mijn vrienden komen wonderbaarlijk altijd terug voor meer.

Er is één uitzondering: ik houd wel van knuffelen met dieren. Ik doe dit bij mijn twee poezen zo vaak en lang dat ik soms bang ben dat ik een afdruk van mijn gezicht in hun vacht achterlaat. 

Ondanks het feit dat ik het verschrikkelijk vind dat mensen mij zien als een wandelende teddybeer, ben ik er ook ergens dankbaar voor.

Dat mensen mij graag omhelzen, betekent in ieder geval twee dingen: 
[1] Ik ben geen stinkfabriek die ze op afstand willen houden;  
[2] Ze hebben vertrouwen in mij. 

Dus de volgende keer als ik omhelst word, zal ik geen rare bek trekken of zuchten en wensen dat ik ergens anders was. Ik zal het vanaf nu gaan zien als een ego boost. Mensen kunnen mij ook niet knuffelen, maar dat doen ze dus wel en dat is kinda awesome.

2015 is coming en mijn enige goede voornemen voor het aankomende jaar is om een betere knuffelaar te worden. Dat klinkt misschien als een stom voornemen, maar een goede knuffel helpt tegen stress en verdriet en is ook nog eens een goede manier om te laten zien dat je om iemand geeft.

Een knuffel staat voor zoveel dingen. Het geeft ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan, dat er om je wordt gegeven. Knuffelen brengt ons letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar. Het betekent: ik voel een connectie met jou, je bent niet alleen en ik sta klaar voor je.

Dus bij deze; lieve Cosmogirls een megagrote knuffel voor jullie allemaal. Dat we in het nieuwe jaar maar meer mogen genieten van elkaars liefde en de negativiteit op een laag pitje kunnen zetten.

En als de klok 12 uur slaat en we het nieuwe jaar in gaan, knuffel dan degene die zoveel voor je heeft betekend in het afgelopen jaar even wat harder dan normaal.  Wees dankbaar dat er iemand is om mee te knuffelen en dat diegene niet walgt van je persoonlijkheid (of lichaamsgeur ;-). 

 

Tot in het nieuwe jaar!

Frankee