Hoe weet je wanneer je de ware date?

Je bent met iemand aan het daten. Het gaat verbazingwekkend smooth. Je irriteert je niet aan de ander en je hebt vertrouwen dat het goed zit, in plaats van dat je in een constante staat van hysterie bent. Dit is allemaal nieuw voor je en het maakt je een beetje zenuwachtig. Kan dit THE ONE zijn? Is dit het gevoel waar iedereen het over heeft en zo lyrisch en overdreven over doet?

Ik date nooit THE ONE, ik heb wel vaak gedate met THE WRONG ONE. Maar ondanks dat, weet ik inmiddels wel wat de signalen zijn als je een winnaar aan de haak hebt geslagen. En dat heb ik niet geleerd van alle romantische komedies die ik in mijn kast heb staan, of die ik op Netflix heb gekeken. Nee, na daten met de ‘niet ware Jacob’ weet ik dat het de kleine dingen zijn die je laten inzien dat je met de juiste aan het daten bent.

Iemand die de restjes van je bord opeet die jij expres laat staan omdat je het vies vindt, of als je vol zit, is een blijvertje. Voedselverspilling is zonde, zeg ik – vreetzak nummer 1. Dus als iemand de dingen opeet die jij ranzig vindt, is dat een goed teken.

Introduceert je nieuwe vlam je aan nieuwe muziek die jullie allebei leuk vinden? Zoiets kleins kan ook prince(ss) charming waardig zijn. Het moet namelijk niet zo zijn dat hij je wakker maakt met heavy metal terwijl jij een pop prinses bent. Jullie moeten wel muzikaal compatibel zijn samen. Je wilt je leven niet delen met iemand die je oren vervuilt met muziek die jij niks aan vindt.

Je hebt een disfunctionele familie en je nieuwe partner trekt zich daar niets van aan? Feliciteer jezelf maar, je hebt trouwmateriaal aan de haak geslagen! Want wees eerlijk, iemand die je gekke familie en gestoorde vrienden aan kan, is enorm sexy.

Je klunzigheid moet worden gewaardeerd. Ik heb ooit juist het tegenovergestelde meegemaakt: tijdens een date nam ik per ongeluk een slok van de azijn in plaats van mijn spa rood. Mijn date moest niet lachen. Hij keek mij aan en vroeg letterlijk of ik wel helemaal 100% was. Dat is dus niet de persoon met wie je samen wilt zijn. Alhoewel, ik denk ook niet dat iemand samen wilt zijn met een persoon die geen verschil ziet tussen azijn en spa rood…

Je wilt graag samen in slaap vallen in plaats van al je dekens en kussens voor jezelf bewaren? Goed teken! Nog een punt erbij! Samen een serie volgen en niet vooruit willen kijken omdat je het gezelliger vindt samen? Punt!

En als je iets grappigs hoort of ziet, wil je eigenlijk de persoon in kwestie meteen zien en/of spreken; want jullie hebben dezelfde humor. Met andere woorden: je date eigenlijk je beste vriend.

In mijn geval deel ik al deze eigenschappen vooralsnog met mezelf en mijn poezen. En dat is niet erg. Weten waar je op moet letten en welke eigenschappen je belangrijk vindt in een ander is al stap 1. Don’t settle for less girls. We deserve THE ONE!

Frankee

Fotografie: Willa Navarro
Jasje: We Are Lost In Paradise