Frankee is druk, druk, druk met zijn muziek…

Voor iedereen die nu zit te wachten op een vervolg van mijn vorige column. Mijn excuses. Hij bleek geen goede match te zijn. De verwachtingen die we van elkaar hadden, kwamen niet overeen met de realiteit. En nadat er in een ‘whatsapp’ bericht werd vermeld dat de gevoelens waren veranderd wist ik dat ik het los moest laten. Het ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ moment moet nog even wachten, maar geen tijd om te treuren over de dingen die mis zijn gegaan, want er komen genoeg leuke dingen op mijn pad.

Na alle pieken en dalen van de afgelopen weken heb ik weer hard gewerkt aan mijn EP. Ik ben sinds kort weer de studio ingegaan met een heel nieuw team en dat heeft me inspiratie gegeven. Toen we in 3 uur een heel nummer hadden geschreven en opgenomen zei mijn producer met een verbaasd gezicht dat het niet vaak gebeurt dat iemand een heel nummer kan opnemen in zo’n korte tijd. Ik blij, mijn team blij en ik kreeg weer de motivatie om samen met hun een paar goede tracks te schrijven. Het was de trap onder mijn kont die ik nodig had.

Ik ben zelf dol op het creatieve aspect van het vak. Samen een heel nieuw nummer creëren geeft mij echt een kick. Het is alleen vrij lastig om als schrijver/zanger in de muziekbusiness een platform te krijgen om je talenten te laten zien. Ik had hulp gekregen van ‘Radio 3’ die mijn nummer ‘Sunnyside Avenue’ op hun ‘3 Voor 12’ playlist had gezet. De feedback op het nummer, voornamelijk uit Duitsland, was positief. Waarna ‘Bronstibock’ een remix van het nummer had gemaakt. Na het opnemen van meerdere nummers en een promo videoclip kwam er alsnog niks van de grond. Om te zeggen dat zelfstandig werken in deze business lastig is, is een understatement. Vooral als je zelf een ‘product’ wilt maken en niet een ‘product’ van een label wilt worden.

Mensen verwachten misschien dat het alleen maar gaat om een leuk liedje inzingen met een mooie videoclip erbij. Was het maar zo simpel. Management, PR, financiën, marketing etc. zijn allemaal aspecten in de muziekindustrie die uiteindelijk nog belangrijker zijn dan de artiest en de muziek zelf. Het is jammer, vooral als je beseft hoeveel goede talentvolle artiesten en schrijvers nooit een kans zullen krijgen. Maar wat is dat bekende gezegde ook alweer? ‘De aanhouder wint?’ Juist!

Met die instelling sluit ik mezelf daarom de aankomende weken op in de studio. Met mijn pen, mijn gedachten en mijn motivatie. Ik zal naast het werken aan mijn eigen nummers ook werken met nieuw talent en met oude bekenden uit het vak. Zoals Fleur Minjon van ‘Kus’.

Mijn missie is niet om ‘the next big thing’ te worden. Ik heb dit nodig als creatieve uitlaatklep. Ik kan al mijn frustraties, verdriet en blijdschap kwijt in mijn nummers. Ook gebruik ik mijn columns als een soort alternatief voor therapie. Maar bovenal beschouw ik mezelf als een gelukkig persoon dat ik in deze positie zit. Ik doe wat ik leuk vind, ik doe wat mij gelukkig maakt. Dat valt niet over iedereen te zeggen.

XO Frankee

p.s. als jullie benieuwd zijn naar mijn oudere materiaal. Je kan het beluisteren op soundcloud.com/FranksomE of opfacebook.com/FranksomEmusic